Udruge i klubovi koji djeluju na otoku Krku doprinose razvoju lokalne otočne zajednice, okupljaju velik broj članova i potiču mlade na aktivno sudjelovanje u očuvanju vrijednosti i tradicije, stoga naša kompanija rado podržava njihov rad i utjecaj na zajednicu.

Predstavljamo vam neke od udruga.

Udruga Žene za otok promiče poduzetništvo među ženama i zdrav način života te zagovara ženska ljudska prava, kao i zaštitu svih osjetljivih skupina.

Udruga sopaca otoka Krka poznata je po organiziranju “Susreta sopaca” i  škole u kojima mladi uče vještine sviranja sopila i dvoglasno tradicijsko pjevanje (kantu).

Udruga vinara otoka Krka Bukaleta organizira seminare, tečajeve i radionice za krčke vinogradare i vinare. Zalaže se za poboljšanje proizvodnih procesa te uvođenje novih tehnologija u postupak uzgoja vinove loze i proizvodnju vina.

Karate club Krk Croatia djeluje u Puntu, Manistru i Krku, ima više od 350 članova, a osvaja više od 500 odličja godišnje.

Nogometni klub Vihor Baška u deset je godina postojanja narastao s jednog seniorskog i pionirskog uzrasta na četiri omladinska i jedan seniorski uzrast.

Folklorno društvo Poljica djeluje na području Poljica i Župe sv. Kuzme i Damjana na zapadnom dijelu otoka Krka. Društvo nastupa i djeluje u lokalnoj zajednici od 1964.

Foto klub Krk promiče fotografsku kulturu, educira članove, organizira brojne radionice za djecu osnovnoškolske dobi, predavanja poznatih fotografa za građane, foto izlete i druženja.