U Zagrebu je 5. travnja svečano predstavljen prvi vodič Gault&Millau Croatia 2018, koji je Lijepu našu uvrstio u visoko društvo više od 20 gastronomskih sila diljem svijeta.

Našu su kompaniju predstavili vrhunski sommelier Sandi Paris te odlični chefovi Ivan Ergović (à la carte restoran Spinnaker) i Mario Postružin (premium à la carte restoran Miramare), a upravo se zahvaljujući njihovu trudu Valamar i našao na stranicama vodiča.

Cilj je vodiča Gault&Millau Croatia unaprijediti hrvatsku gastronomsku ponudu podrškom i valorizacijom chefova i kuhara iz svih hrvatskih regija. Rad, trud i kvaliteta uvijek se isplate pa stoga ne čudi što su se naši restorani našli u društvu najboljih.

Vodič inače na više od 300 stranica donosi odabir 100 restorana i 100 vina iz cijele Hrvatske te 50 POP lokala (slastičarnice, bistroe, vinske barove i kantine) na hrvatskom i engleskom jeziku. Godine 1962. Gault&Millau pokrenuli su gastronomski kritičari Christian Millau i Henri Gault kada su počeli objavljivati niz članaka o gastronomskoj ponudi u Parizu. Tako je nastao cijenjeni vodič koji je danas prisutan u više od 20 država svijeta, a krilatica mu je „Luksuz je u kvaliteti, a ne u cijeni!“.