Kraj još jednoga popularnog festivala Good food na Stradunu obilježila je tradicionalna Dubrovačka trpeza, i ovoga puta organizirana s humanitarnim ciljem jer je prikupljeno rekordnih 77.330 kuna za Udrugu za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije i Udrugu za osobe s intelektualnim teškoćama „Rina Mašera“.

Na trpezi dugoj čak 200 metara predstavilo se sedamdesetak izlagača, a među njima i ekipa iz našega hotela Valamar Argosy koja je svojim remek-djelima oduševila sve posjetitelje. Desertnim je dijelom dominirala mandarina, kraljica ovog razdoblja, a vrijedne ruke naše slastičarke pripremile su mousse od mandarine i cheesecake od mandarine, kao i mini tartove s kremom od dubrovačkih naranči te keksiće od suhe smokve i badema s koricom naranče. Slani je dio predstavljala guščja pašteta u prhkom tijestu s bobičastim voćem, a okuse Istre biskvit od sira i suhih rajčica s paštetom od pršuta i tartufa.

Dugačak se red stvorio se središnjem dijelu naše trpeze s odličnim raguom od hobotnice i kozica s bobom, slanutkom, crnom (beluga) lećom i nezaboravnom balotinom od guske (hrvatski proizvod) punjenom špinatom, brusnicama, gljivama, pinjolima, pancetom i uljem od tartufa. Brojni domaći i inozemni posjetitelji uživali su i u atraktivnom spravljanju tjestenine u velikom siru grana padano od čak 28 kg. Čestitamo našim dubrovačkim kolegama koji su i ove godine napravili sjajan posao!