Vrhunski svjetski sportaš, višestruki prvak u XC eliteu i njemački olimpijac Manuel Fumić postao je naš ambasador u promociji biciklizma i destinacija te je na svojim društvenim mrežama najavio nove kampove za trening koje organiziramo u Rapcu u lipnju (Manuel Fumic Bike Week), srpnju (Manuel Fumic MTB Training Camp) i listopadu (Manuel Fumic Supporters Club Training Camp).
Osim toga, njegova ekipa Candondale Factory Racing Team dolazit će na pripreme u naše destinacije. Manuel pritom nije zaboravio pohvaliti naše bicikističke staze i općenito iskustvo bicikliranja u Istri:

„… Odlično mjesto za trening tijekom cijele godine. Netaknuta priroda, sunce, odlična hrana i dobra kava. Prije nego što počnete planirati svoj idući biciklistički godišnji, svakako skoknite na www.valamar.com.“

Iz Austrije dolazi i naš drugi ambasador Matthias Grick, mladi perspektivni XC vozač. U Hrvatsku dolazi već više od 10 godina na utrke, treninge i odmor. „Uvjeti su ovdje za bicikliste savršeni. Imate jedinstvene staze, fantastične vremenske uvjete, posebnu morsku atmosferu, odličnu lokalnu kuhinju i nenadmašivu gostoljubivost. U Valamaru sam našao partnera koji kombinira sve to u jednom paketu“, rekao nam je Matthias. Matthiasovi kampovi za trening čekaju nas već u travnju (MTB Training Camp with Matthias, Krk) te potom u studenom (MTB Training Camp with Matthias, Rabac), a u međuvremenu će u sudjelovati na utrci 4 Islands u bojama Valamarova tima.