Ulaganje u zaposlenike i briga o zaposlenicima među ključnim su strategijama naše kompanije, što dokazujemo osiguravanjem kompetitvnih plaća u odnosu na industriju, sustavnom edukacijom i nizom programa nagrađivanja djelatnika. U ovom broju ViV-a predstavljamo dvoje naših mladih kolega sezonskih radnika i njihove dojmove kao članova naše Valamarove obitelji.

Lucian Mrzlić zaposlen je u Valamar Girandella Resortu kao pomoćni recepcionar, a počeo je raditi početkom lipnja kao londiner. Lucian je student treće godine Marketinga, društvenih medija i odnosa s javnošću i sudionik jednogodišnjega međunarodnog programa inovativnog menadžmenta, strateškog komuniciranja i vodstva, a dolazi iz Vozilića, maloga mjesta nadomak Rapca.

VIV: S obzirom na to da si tek nedavno počeo raditi u Valamaru, kakva su tvoja iskustva? Jesi li zadovoljan?

I više sam nego zadovoljan, stoga bih bez trenutka razmišljanja svakom preporučio posao u Valamaru. Valamar je odlično mjesto za rad, razvoj i početak uspješne karijere. U Valamaru se nudi veliki broj raznovrsnih poslova i svatko tko to želi ima priliku uspjeti. Osim toga program Dobar posao u Valamaru, koji zaposlenicima ujedno i osigurava neto mjesečna primanja od minimalno 4.000 kuna, jest upravo ono što čini Valamar poželjnim poslodavcem, ali i dokazuje da je Valamar i više nego pažljiv poslodavac. I ja sam jedan od zaposlenika koji je ušao u taj program nagrađivanja. Zbilja je pohvalno da se Valamar istinski brine za svoje zaposlenike, konstantno unapređujući uvjete rada i boravka.

VIV: Studiraš marketing, društvene medije i odnose s javnošću, a radiš u turizmu. Kako si se snašao?

Općenito raditi u turizmu često zna biti i više nego izazovno. Zahvaljujući dobroj organizaciji i odličnom menadžmentu Valamar Girandella Resorta raditi u turizmu u Valamaru jest i poučno i zabavno. Nije lako pružiti kvalitetnu i izvrsnu uslugu te konstantno nadmašivati očekivanja gosta, no u ovako stimulativnoj i zdravoj radnoj okolini to je tek izazov koji moje kolegice, moji kolege i ja sa zadovoljstvom ispunjavamo.

VIV: Što te posebno veseli na poslu?

Radim s divnim ljudima, kolegama koji su uvijek spremni pomoći i koji su uvijek na raspolaganju. Veoma mi je drago što postoji iskreni timski rad, taj snažni kolektiv koji djeluje u Valamaru i koji je temelj svake uspješne sezone. Iznimno je važno imati dobru potporu i takav timski rad, koji i olakšava naše svakodnevno poslovanje i omogućuje da se razvijamo kao individualci. Također mi je drago što možemo sudjelovati u različitim edukacijama i naučiti jako puno, posebice kada je riječ o rješavanju problema i komunikaciji s gostima.

VIV: Rabac dobro poznaješ jer je to tvoj rodni kraj. Što misliš o današnjem rabačkom turističkom razvoju?

Veseli me što Rabac postaje zaista svjetska turistička destinacija te što se nudi velik izbor manifestacija, aktivnosti i ostalih aktivnosti koje obogaćuju život u cijeloj Labinštini.

 VIV: Uskoro završavaš fakultet, koji su ti planovi za dalje?

Sada zaista ne mogu znati u kom će mi smjeru karijera krenuti, ali bi mi bilo i više nego drago da i sljedeće godine budem dio Valamara, dio ovoga odličnog tima.

Iz Jarmina pokraj Vinkovaca u travnju se našem timu sezonskih radnika priključila i simpatična Valentina Nemec. Iako je po struci slastičar, Valentina trenutačno radi kao sobarica u Hotel&Casa Valamar Sanfioru, a prije dolaska u našu kompaniju radila je kao sobarica dvije godine na Braču.

VIV: Kakva su tvoja iskustva s Valamarom? Jesi li zadovoljna?

Čim mi se pružila prilika za rad ovdje, bez razmišljanja sam prihvatila jer je Valamar na glasu kao dobra i stabilna kompanija. Jednostavno sam svime oduševljena. Zadovoljna sam i s primanjima u Valamaru u odnosu na moje prijašnje iskustvo na radnom mjestu s istim opisom posla. Upoznata sam s programom Dobar posao u Valamaru te sam i sama već pri prvoj isplati za lipanj bila dijelom toga programa. Isplaćena mi je razlika do 4.000 kuna i iznimno sam zadovoljna jer je sve kako je i obećano, a mogu reći da su i moje kolegice također zadovoljne.

VIV: Kao sezonac smještena si u Kući Valamar u Rapcu. Kako ti se sviđa smještaj?

Zadovoljna sam smještajem. Sobu dijelim s još jednom kolegicom, a osigurano nam je sve što je potrebno za ugodan boravak – kupaonica, TV, klima…

VIV: Što te posebno veseli u ovom poslu? Bi li i svojim prijateljima preporučila sezonski posao u Valamaru?

Svakako bih preporučila. Zapravo, baš sam prije nekoliko dana preporučila i jednom članu obitelji da se prijavi za posao. Mislim da je za uspjeh samo potrebno voljeti posao kojim se baviš… Stvar je u volji i želji za radom. Tko hoće i želi raditi, Valamar mu je izvrsna prilika. Upravo mi se najviše i sviđaju mogućnosti koje Valamar nudi.

VIV: Kako ti se sviđa Rabac? Bi li se voljela vratiti i iduće godine?

Rabac je zaista prelijepo mjesto, prekrasno uređeno i nemam posebnih zamjerki. Na Braču mi je loša povezanost s kopnom predstavljala određen problem, a iz Rapca mogu lako posjetiti svoju obitelj u Slavoniji ili otići do obližnjih gradova.

VIV: U kojem bi smjeru voljela razvijati svoju karijeru?

Za koju godinu bih rado voljela raditi kao servirka. Ipak sam još mlada, imam 22 godine i želim napredovati. Također bih voljela iskoristiti sve mogućnosti edukacija koje Valamar nudi.