U četvrtak 27. lipnja svečano je otvoren Istra Premium Camping Resort, a zajedno s njime i Valamar Funtana Summerfest. Cjelodnevni program zaključio je fenomenalan nastup dama iz grupe The Frajle.

Vidno raspoložene, uvijek šarmantne i spremne na šalu i interakciju s publikom, Frajle su na Piazzi redale svoje hitove, ali i dobro poznate obrade što je naišlo na veliko oduševljenje okupljenih gostiju kampa i destinacije, ali i velikog broja lokalnog stanovništva koje već dobro poznaje glazbeni repertoar Frajli. Autorske pjesme Ljubav na dar, Mijenjam dane,  Ma daj lutko, ali i obrade poput Vannine pjesme Ako je vrijedilo išta i dobro poznati hit Zorice Kondže Zar je voljeti grijeh odzvanjale su centralnim trgom kampa i dodatno su začinile pravu toplu ljetnu večer. Vrhunac ovog posebnog dana bio je vatromet koji je okrunio otvaranje kampa.

Cjelodnevni program započeo je svečanim otvorenjem u 15:30 sati što se dodatno proslavilo otvaranjem 18-litarske boce malvazije, poznatog istarskog vinara Damijanića.

Zabava tu nije stala, već je pozornicu preuzela Febra koja je već visoke ljetne temperature dodatno podignula obradama svjetskih hitova u pop, jazz, soul i blues stilu s prizvukom rockabillyja.

Glazbeni nastupi grupa Febra i The Frajle ujedno su označili i početak novog ljetnog festivala Valamar Funtana Summerfest koji će kroz četiri kategorije programa Cinema&Theatre, Dance&Music, It’s Show Time i Special Events,  ovo ljeto napraviti posebno zabavnim. Tako će kroz gotovo dva mjeseca Piazzu zauzeti plesači i okupljenima prirediti pravi plesni užitak, šašavi cirkusanti svojim će vratolomnim točkama nasmijati i odrasle i  najmlađe, a uz Piazzu, Istra Theatre bit će i poprište pravih kazališnih avantura koje će ukrasti pažnju klinaca i klinceza. Bit će tu i glazbenih večeri za sve one željne dobrih ritmova, a neizostavni će biti i posebni eventi poput Dana kampa i Ribarskih fešta koje u Marini organizira Turistička zajednica Funtana.

Ulaz u kamp na programe Valamar Funtana Summerfesta je besplatan za sve zainteresirane posjetitelje. Festival realizira Valamar Riviera uz podršku partnera Turistička zajednica općine Funtana, a više informacija može se naći na www.funtanasummerfest.com i na službenoj Facebook stranici Istra Premium Camping Resorta.