Čak 11 naših kampova dobilo je oznaku Croatia’s Best Campsites 2019, priznanje za najbolje hrvatske kampove koje je na 12. Kongresu hrvatskoga kampinga dodijelilo Kamping udruženje Hrvatske (KUH).

Riječ je o kampovima Krk, Lanterna, Ježevac, Marina, Bunculuka, Zablaće, San Marino, Padova, Orsera, Solaris i Istra jer su i ove godine potvrdili iznimnu razinu kvalitete smještaja, sadržaja i usluge.

Krk Premium Camping Resort, Lanterna Premium Camping Resort i Ježevac Premium Camping Resort odlično su prošli i u izboru najboljih kampova koje na Kongresu hrvatskog kampinga tradicionalno dodjeljuje slovenski kamping internetski portal www.avtokampi.si zajedno sa slovenskim proizvođačem mobilnih kućica i glamping šatora Adria prema glasovima 40 000 slovenskih kampista koji su ove godine ljetovali na Jadranu.

Krk Premium Camping Resort osvojio je prvo mjesto u kategoriji hrvatskih kampova s najboljim mobilnim kućicama, a slovenski su kampisti osim kvalitete smještajnih jedinica posebno pohvalili kvalitetu i izbor bazena i vodenih atrakcija, wellness centar te bogate animacijske programe za djecu i odrasle.

Lanterna Premium Camping Resort osvojio je drugo mjesto u kategoriji najboljih velikih kampova u Istri. Uz neke već prepoznate sadržaje i usluge koje kamp nudi svojim gostima, Slovencima su se ove godine naročito svidjele i novosti u kampu poput tematskog naselja Maro Premium Village, u cijelosti prilagođenog obiteljima s djecom, ali i bogat animacijski program za mališane.

Treće mjesto u kategoriji najboljih velikih kampova na Kvarneru osvojio je Valamarov Ježevac Premium Camping Resort na otoku Krku koji je od ove sezone bogatiji za bazenski kompleks s dječjim vodenim parkom i atrakcijama, što su prepoznali i naši gosti iz Slovenije.

Kongres hrvatskog kampinga održan je od 12. do 14. studenog u Termama Tuhelj, a osim svečane dodjele nagrada i priznanja najboljim kampovima ponudio je brojne zanimljive prezentacije i panele, uključujući i okrugli stol „Trendovi razvoja (hrvatskog) kampinga“ koji je moderirala Josipa Cvelić Bonifačić, voditeljica kvalitete usluge u Valamaru.

Među najboljima u Europi

Krk Premium Camping Resort i Lanterna Premium Camping Resort svrstani su među 100 najboljih kampova u Europi prema izboru međunarodnoga kamping udruženja Fédération Internationale de Camping, Caravanning et Autocaravaning (F.I.C.C.) koje okuplja 76 članica – uglavnom kamping klubova i udruženja – iz čak 40 država svijeta. Riječ je o kampovima s izraženom visokom kvalitetom uređenja kampa, smještajnih opcija i s vrhunskim i raznovrsnim sadržajima i uslugama, a koje su testirali korisnici CCI kartice (Camping Card International), široko rasprostranjene među kampistima. Nagrade su predstavnicima najboljih kampova dodijeljene na prvom F.I.C.C. svjetskom kongresu u Lisabonu, a pri tom je ujedno obilježena i 85. godišnjica ove kamping federacije.

Oznaka ADAC Superplatz za tri Valamarova kampa

Nakon što su inspektori ADAC kluba obišli više od 2000 kampova diljem Europe, istarski Lanterna Premium Camping Resort, Krk Premium Camping Resort  i Baška Beach Camping Resort (ex Zablaće) na otoku Krku ovih su dana dobili nova najviša priznanja toga njemačkog autokluba – oznaku ADAC Superplatz 2019.

Ovo su velika priznanja za kampove Camping Adriatic by Valamar i raduje nas što su čak tri naša kampa osvojila najviše priznanje ADAC SUPER Platz 2019. Lanterna Premium Camping Resort i Krk Premium Camping Resort već su se već otprije svrstali uz bok rijetkim europskim kampovima koji predstavljaju uzor ostalim kampovima u Europi i članovi su elitne skupine najboljih 40 kampova u Europi u okviru uglednog europskog udruženja Leading Campings of Europe“, izjavio je direktor operacija za kampove i direktor regije u Valamar Rivieri Bruno Radoš.

U Hrvatskoj inače deset kampova nosi oznaku Superplatz, a među njima su i tri Valamarova. U Europi ih je ukupno 115, a najviše – čak 27 – u Italiji. Svake godine ADAC-ovi inspektori prijeđu više od 135 000 kilometara skupljajući pritom dojmove i ocjene kampista. Prema definiranom sustavu ocjenjivanja kvalitete sadržaja i usluga nagrada se dodjeljuje kampovima koji po opsegu i kvaliteti ponude i razini usluga dosežu najviših pet zvjezdica. Sama se oznaka dodjeljuje na jednu godinu.