Početkom ove godine naš je program Tisuću dana na Jadranskom moru nagrađen Ponosom Hrvatske – prestižnom nagradom za humanitarna djela čije dobitnike biraju sami građani.

Ta činjenica, ali i osmjesi mališana koji su prvi put dobili priliku provesti nekoliko nezaboravnih dana na našem lijepom moru, dodatno su nas motivirali da s projektom nastavimo i dalje s ciljem da što više turističkih kompanija prepozna ovu inicijativu i uključi se u ostvarivanje sna brojne djece diljem zemlje. Stoga smo i ovoga travnja četvrtu godinu zaredom raspisali natječaj Tisuću dana na Jadranskom moru, kojim ćemo dodijeliti besplatna noćenja na moru u jednom od naših hotela, ljetovališta ili kampova. I, kao što je naša Ivana Budin Arhanić na dodjeli nagrade rekla, nećemo stati dok svu djecu koja nikad nisu bila na moru ne dovedemo na našu obalu. Nažalost, svjedoci smo koliko je u Hrvatskoj djece bez odgovarajuće obiteljske skrbi, iz obitelji slabijega imovinskog stanja, s određenim zdravstvenim poteškoćama kojima bi boravak na moru koristio u smislu liječenja ili oporavka te djece s posebnim potrebama.

U protekle tri godine darovano je više od 3000 besplatnih noćenja s uslugom pansiona te je više od 1000 djece i njihovih voditelja iz svih krajeva Hrvatske ljetovalo u Valamaru. Tako će i ove godine Valamar Riviera dodijeliti ukupno tisuću besplatnih noćenja u nekom od svojih 30 hotela i ljetovališta te 15 kampova.

Tisuću dana na Jadranskom moru provodi se u okviru Valamarova programa društveno odgovornog poslovanja Veliko srce Valamara, kojim naša kompanija aktivno i kontinuirano podupire udruge i inicijative u lokalnoj zajednici, brine se o najugroženijim i najpotrebitijim slojevima društva te doprinosi razvoju kulture uzajamnosti.