Valamar i ove godine raspisuje natječaj za učeničke stipendije u školskoj godini 2019./2020. za turističko-ugostiteljska zanimanja kuhar, konobar, slastičar i turističko-hotelijerski komercijalist.

Valamar učenicima u cijeloj Hrvatskoj nudi atraktivan program stipendiranja u vrijednosti od 1200 kuna mjesečno tijekom školske godine, u trajanju od deset mjeseci, sve do završetka školovanja te ovaj mjesec organizira predstavljanje programa u hrvatskim školama.

Stipendiranje učenika Valamar osigurava kroz partnersku suradnju s Ministarstvom turizma, a izuzetno od ove godine pokreće samostalni program stipendiranja tehničkih zanimanja – smjer elektrotehničar. Obveza je svih stipendista da tijekom stipendiranja redovito pohađaju nastavu, upišu školsku godinu i uredno maturiraju. Na jednoj od atraktivnih Valamarovih destinacija od Istre i Krka do Dubrovnika učenici imaju priliku odraditi kvalitetnu praksu, a nakon završetka školovanja osigurano im je i prvo zaposlenje kod vodećeg poslodavca u turizmu u Hrvatskoj. Osim toga, Valamar svojim stipendistima koji dolaze iz drugih destinacija osigurava smještaj i prehranu na teret poslodavca.

“Za mlade koje stipendiramo, uz osiguran prvi posao nakon strukovnog obrazovanja, prednosti rada u Valamaru su i brojne prilike za osobni i profesionalni razvoj u struci i karijeri. Stručne kompetencije mladi svaki dan razvijaju na radnom mjestu uz voditelje i kolege koji su im mentori i uzori, te organizirano kroz tematske edukacije, treninge i dodatna osposobljavanja. Dugoročno radno povezivanje s poslodavcem moguće je ostvariti najprije kroz status stalnog sezonskog radnika s cjelogodišnjim primanjima i stažem te dalje kroz promocije na složenije i odgovornije poslove. Sve to vrijeme kao naši zaposlenici mladi mogu računati na brojne programe nagrađivanja, benefite te razvojne programe kroz koje im dajemo specijalističke i voditeljske kompetencije”, ističe Nevena Tolanov, voditeljica razvoja ljudskih potencijala u Valamaru.

Programom stipendiranja Valamar želi potaknuti i podržati mlade u Hrvatskoj u odluci da upišu i završe obrazovne programe za ugostiteljsko-turistička zanimanja.

Važan cilj je i kvalitetnije povezivanje sa srednjim strukovnim i ugostiteljskim školama diljem Hrvatske te aktivno partnerstvo s obrazovnim institucijama u programima budućih centara kompetencija. Svi Valamarovi stipendisti imaju atraktivne uvjete rada i razvoja kod top-poslodavca. Valamar je najveći stipenditor u turizmu u Hrvatskoj, a ove godine u svojim hotelima i ljetovalištima od Istre i Kvarnera do Dubrovnika zapošljava 7000 ljudi.

TKO SU SVE STIPENDISTI VALAMARA

  • Svi redovni učenici svih razreda turističko-ugostiteljskih zanimanja kuhar, konobar, slastičar i turističko-hotelijerski komercijalist na području cijele Hrvatske
  • Studenti koji već rade u Valamaru
  • OD OVE GODINE učenici strukovnih škola, smjer elektrotehničar

NOVOSTI U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. STIPENDIJE ZA STRUKOVNA TEHNIČKA ZANIMANJA

„Ove godine prvi put u naš program stipendiranja uključujemo učenike koji se školuju za zanimanje elektrotehničara te tražimo prvih pet stipendista stipendista u tehničkim školama Istre. Uvjeti za ostvarenje stipendije ne razlikuju se od uvjeta koji vrijede za učenike turističko-ugostiteljskih zanimanja, baš kao ni brojne prednosti našeg programa stipendiranja, poput stipendije od 1200 kuna mjesečno u trajanju od deset mjeseci u jednoj školskoj godini, mogućnosti kvalitetne prakse u jednom od naših objekata i zaposlenja u Valamar Rivieri nakon završetka školovanja, mogućnosti razvoja karijere te kontinuiranog usavršavanja i edukacija”, kazala je Matea Milanović, specijalist razvoja ljudskih potencijala u Valamaru.

NOVOST U 2019.GODINI: PET NOVIH STUDENTSKIH STIPENDIJA

Uz postojeće studentske stipendije, Valamar će ove godine dodijeliti pet novih stipendija studentima turističko-ugostiteljskog smjera koji su sezonu odradili u Valamar Rivieri.

Svi učenici koje zanima stipendija u Valamaru mogu se pridružiti predstavljanjima i prijaviti se putem online obrasca na www.dobarposaouvalamaru.com do 20. listopada.