Od 1. srpnja do 14. rujna ulice i trgovi stare gradske jezgre i otok Sveti Nikola bit će velika pozornica na otvorenom s bogatim svakodnevnim programom. Valamar Riviera u suradnji sa sponzorima domaćinima Gradom Porečom i Turističkom zajednicom Grada Poreča, tvrtkom MPG kao organizatorom događanja te mnogobrojnim sponzorima i partnerima, u Poreč dovodi još jedan vrhunski Poreč Open Air Festival.

Street Performance, Music Nights, Cinema and Theatre i Special Events već su poznate četiri kategorije programa, a posebna se pažnja i ove godine posvećuje glazbenom dijelu programa. I dok dio još ostaje iznenađenje, otkrivamo prvo ovogodišnje glazbeno ime: Bajaga i Instruktori, koji će 14. rujna na porečkoj rivi, staviti točku na „i“ fantastičnog porečkog ljeta.

Još veselije i još bogatije

Festival počinje novim, originalnim  Cabaret showom cirkuske družine Circus in the City, a svakoga nas dana očekuje uživanje u filmskim hitovima pod zvijezdama u okviru programa Open Air Cinema. Naravno, ni ove godine neće izostati interaktivni, obiteljsko zabavno-edukativni program Istra Inspirit na otoku Sveti Nikola uz čarobnu glazbu, mnoštvo vila i vilenjaka te likove istarske mitologije. Otok Sveti Nikola bit će i lokacija uzbudljivog Bala princeza koji će klince i klinceze odvesti u čaroban svijet Alise u zemlji čudesa.

A što je novoga? Romantika, gastro festival, i pogled u 3D svijet. Svakog utorka u vrtu Ville Polesini moći ćemo uživati u romantičnom zalasku sunca s pomno biranim stihovima jazz i pop skladbi u izvedbi poznatih hrvatskih glazbenika poput Mije Dimšić, Zsa Zse, Vesne Pisarović i drugih, a novi koncept Beats & Bites uključuje i gastronomsku ponudu (jer, znamo svi,  ljubav ide kroz želudac). Ovogodišnja novost je i 3D Video Mapping – 3D video animacija koja će se projicirati na Gradsku vijećnicu, a čarobne projekcije ćemo pratiti s Rive svakoga petka u večernjim satima od sredine srpnja do kraja kolovoza.

Uz već poznati Tunalicious Street Food festival, zadnji tjedni festivala bit će obogaćen okusima i mirisima svjetske gastronomije – World Plates festival približit će nam specijalitete meksičke, talijanske, američke i kineske kuhinje, uz nezaobilazne domaće istarske delicije i popratni glazbeni program.

Sve informacije i novosti možete pronaći na www.porecopenair.com te na Facebooku i Instagramu Festivala.