Znanstveno-edukacijski centar Višnjan i Astronomsko društvo Višnjan organizirali su 5. travnja seminar „Dijete i priroda“, program koji je teorijski i praktično povezao znanost, prirodu i igru.

Seminar je bio namijenjen odgojiteljicama i odgojiteljima djece predškolske dobi, učiteljicama i učiteljima razredne nastave, stručnim suradnicima u odgojno-obrazovnim ustanovama i svim osobama zainteresiranim za edukaciju u prirodi i koje rade s djecom. Budući da naš odjel animacije neprestano kreira nove programe za svoje Maro clubove, na seminaru su sudjelovale i naše kolegice Ema Prodan, Ksenija Ezgeta i Jadranka Križmanić. Teorijski dio seminara razmatrao je pitanja potrebe uvođenja odgojno-obrazovnih programa u prirodi u hrvatskim vrtićima i školama, dobrobiti takvih programa i novosti iz područja europske i svjetske outdoor edukacije.

Predavači su bili prof. dr. sc. Gregor Torkar (Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani) i Korado Korlević (Astronomsko društvo Višnjan). Praktični je dio uključivao radionice na terenu uz ušće rijeke Mirne, gdje se provode aktivnosti šumskih istraživača  – opažanja okoliša i prirode, uvoda u znanstvenu metodu i strukturirane igre korištenjem prirodnih materijala.  Stečeno znanje već će se ove godine primijeniti u našim programima animacije. Želite li znati više o šumskom vrtiću, svakako posjetite njihov Facebook profil pod imenom Šumski vrtić.