Još jedna odlična vijest: dobitnici smo nagrade Hrvatske udruge za odnose s javnošću Grand prix za komunikaciju donacijskog programa „Tisuću dana na Jadranskom moru“! Ta nam nagrada predstavlja iznimno vrijedno priznanje struke.

Kroz ovaj program, koji provodimo u okviru jednog od svojih devet programa društveno odgovornog poslovanja „Veliko srce Valamara“, osiguravamo ljetovanje za djecu bez roditeljske skrbi, djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja te djecu s posebnim potrebama i zdravstvenim poteškoćama.

Samo u 2017. godini darovali smo više od 1000 noćenja za više od 300 djece i voditelja, a u protekle četiri godine projekta u našim je objektima ljetovalo više od 1500 djece i voditelja iz svih krajeva Hrvatske. I hrvatski su građani prepoznali vrijednost projekta pa smo tako jedina kompanija u Hrvatskoj koja je za taj program prošle godine dobila nagradu „Ponos Hrvatske“.

„Tisuću dana na Jadranskom moru“ služi i kao krovna platforma za provođenje niza humanitarnih i edukativnih radionica, aktivnosti i programa koje promiču važnost tolerancije i prihvaćanja različitosti, koje provode same udruge i škole čija djeca većinom prvi put ljetuju na moru.

Osnovna je ideja projekta Tisuću dana na Jadranskom moru bila da kao turistička kompanija iskoristimo postojeće resurse i svoj osnovni proizvod za dobrobit društva. Velika nam je čast i zadovoljstvo što je ova nagrada stigla ususret petom izdanju Tisuću dana na Jadranskom moru. S veseljem najavljujem da uskoro raspisujemo i novi natječaj te da ćemo i ove godine osigurati nova noćenja. Želimo potrebitoj djeci pružiti iskustvo ljetovanja jer u bi Hrvatskoj, koja je turistička zemlja, sva djeca trebala moći doživjeti more“, istaknula je Deana Stipanović, voditeljica korporativnih poslova Valamar Riviere.