Valamarovi hoteli u Poreču u prosincu i siječnju ostvarili su 5000 noćenja u sportskom segmentu te time postali pravo središte europskoga i hrvatskoga sporta.

Rezultat samo potvrđuje našu posvećenost sportskom turizmu te izniman trud našega grupnog odjela, predvođenoga kolegom Nikolom Kordićem, voditeljem sportskog segmenta grupne prodaje. Prošlogodišnja investicija u našu višenamjensku dvoranu Diamant iznimno je doprinijela zadovoljavanju zahtjeva najjačih svjetskih timova u dvoranskim sportovima.

Prosinac su obilježila dva velika tradicionalna turnira 13. Božićni košarkaški turnir međunarodnog karaktera i Božićni rukometni turnir. Sudionike su ugostili hoteli Valamar Diamant i Residence, Valamar Riviera i Valamar Crystal. Također smo tijekom posljednjega mjeseca u godini ugostili biciklistički klub Gaszprom, ženski biciklistički tim iz Slovenije BTC te dječji teniski kamp iz Primorsko-goranske županije.

U siječnju se u Poreču odvija niz međunarodnih sportskih turnira koji će okupiti stotine profesionalnih sportaša: rukometni turnir Memorijal Darko Pupovac, koji se tradicionalno održava svake godine u ovo doba te dva malonogometna turnira 1. Winter cup i 2. Winter cup.

Uz rukometni klub PPD Zagreb tu su i RK Nexe, domaći RK Poreč, RK Rovinj te RK Zamet iz Rijeke. Na turniru sudjeluju i rukometni klubovi Chambery Savoie Mont-Blanc, koji vodi hrvatski stručnjak Ivica Obrvan, potom jedan od najtrofejnijih francuskih klubova Montpelier, mađarski Csurgoi KK koji je trenutačno trećeplasirani u prvenstvu, slovenski RK Celje Pivovarna Laško, aktualni austrijski prvaci Fivers WAT Margareten te seniorska ekipa reprezentacije Kuvajta.

Malonogometni turniri koji su bili održani početkom i krajem siječnja u sportskoj dvorani Žatika okupili su reprezentacije Mađarske, Slovačke, Belgije, Danske, Izraela, San Marina te hrvatsku all star ekipu.

U toj pozitivnoj „gužvi“ bilo je potrebno uložiti mnogo truda u organizaciju i komunikaciju s klubovima na licu mjesta. Posebno zahvaljujemo na angažmanu pri radu s rukometnim ekipama našem dugogodišnjem partneru Rolandu Fableu, predsjedniku rukometnog kluba Poreč i suorganizatoru memorijalnog rukometnog turnira Darko Pupovac. Roland je bio alfa i omega u dijelu organizacije utakmica i treninga rukometaša. Zadovoljstvo ekipa boravkom u našim objektima možemo zahvaliti dobroj komunikaciji, fleksibilnosti, brzini reakcije i savršenom funkcioniranju operacija na svim razinama.