Što je Valamar +3?

Valamar +3 je program cjelogodišnjeg rada i primanja za stalne sezonce u Valamar Rivijeri. Njime se nudi niz dodatnih pogodnosti za naše zaposlenike na sezonskim poslovima te im se uvjeti maksimalno izjednačavaju sa zaposlenicima u stalnom radnom odnosu.

Rad i sigurna primanja tijekom cijele godine

Program Valamar +3, koji proizlazi iz mjere „Stalni sezonac“, u Valamar Rivijeri garantira zaposlenje najmanje 9-12 mjeseci svake od narednih 3 godine, što znači stabilna i kvalitetna primanja kroz cijelu godinu. Kroz cijeli trogodišnji period ugovora, stalni sezonac ima status zaposlenog radnika te produženo mirovinsko i zdravstveno osiguranje, kao i prednost pri zapošljavanju u stalni radni odnos u Valamaru.

Uz garanciju zaposlenja najmanje 9-12 mjeseci godišnje tijekom trogodišnjeg razdoblja, garantirana je i novčana pomoć u periodu kada stalni sezonac eventualno ne radi. Tada će primati 60% svoje prosječne mjesečne bruto 1 plaće ostvarene kroz tri mjeseca prije prestanka rada isplaćene u neto iznosu do maksimalno dozvoljenog iznosa od 3.961,30 kuna mjesečno*. Primjerice, ako stalni sezonac u okviru Valamar +3 ima bruto plaću od 5.500 kuna, njegova neto plaća iznosit će 4.250 kuna, a novčana pomoć u vremenu kada ne radi, iznosit će 3.300 kuna. Uz garantiranu novčanu pomoć, stalni sezonci u istom periodu imaju priliku ostvariti i dodatna primanja kroz poseban angažman u Valamaru, za što će primiti novčanu nagradu.

Razvoj karijere, nagrađivanje i dodatne pogodnosti

Program Valamar +3 osigurava stalnim sezoncima mogućnost razvoja karijere kroz brojne programe edukacije i treninga, kao i sudjelovanje u nekim od čak 17 programa nagrađivanja. U okviru zaštite zdravlja zaposlenika u Valamaru, osigurani su im i besplatni preventivni sistematski pregledi. Zbog stabilnijeg radnog odnosa koji je osiguran ovim program, stalni sezonci imaju mogućnost uspješno riješiti kreditne i druge financijske potrebe kod banaka partnera Valamar Rivijere.

Valamar +3 omogućava:

  • osigurano zaposlenje 9 do 12 mjeseci godišnje tijekom 3 uzastopne godine
  • status zaposlenog radnika te produženo mirovinsko i zdravstveno osiguranje uz stabilna primanja kroz cijelu godinu
  • garantiranu novčanu pomoć u periodu kada stalni sezonac ne radi do 3.961 kn uz mogućnost ostvarenja dodatnih prihoda kroz poseban angažman u Valamaru
  • prvenstvo pri zapošljavanju u stalni radni odnos +
  • sudjelovanje u nekim od 17 programa nagrađivanja te razvoj karijere
  • besplatne preventivne sistematske preglede
  • povoljnije uvjete kreditiranja kod banaka partnera Valamar Rivijere

*Moguće je dogovoriti i rad u trajanju od 6,7 ili 8 mjeseci. U tom slučaju, novčana pomoć osigurana je najdulje u trajanju od 6 mjeseci, s time da će se u periodu nakon prva 3 mjeseca obračunavati u visini od 50%, odnosno do najviše 1980,65 kuna mjesečno.