Sektoru ljudskih potencijala, brigu o planiranju, organizaciji i provedbi edukacija vodi Odjel razvoja i edukacija. Ove je godine odjel razvoja i edukacija povećao svoj tim ljudi kako bi bili pružili čim bolju uslugu svim našim kolegama željnim novih znanja.

Prva polovica 2019. godine bila je prepuna raznih edukacija i treninga. Tako smo početkom godine u operacijama učili strane jezike, a za kolege koji su nam se kasnije pridružili organizirali smo i dodatan termin kako bi svi mogli kvalitetnije biti na usluzi našim gostima.
Bile su tu i edukacije digitalnih vještina, obuka Excel-a.

Odvijale su se razne specijalizirane edukacije u F&B-ju kao što su Upselling, kako bolje upravljati resursima, Preopening service treninzi, kulinarske radionice za pripremu veganskih jela, ali i edukacije s našim partnerima Franckom o posluživanju toplih napitaka, dok s PPD o pripremi i prezentaciji koktela. Voditelji u operacijama pohađali su Uplifting i Train the Trainer radionice, a neki su naši kolege posjetili i UPUHH-ove edukacije na Malom Lošinju i u Splitu.

Ne smijemo zaboraviti i formalno obrazovanje u sklopu kojeg smo imali razne prekvalifikacije i doškolovanja; programi za profesionalne dadilje za naše animatore, specijalističke edukacije za vrtlare, menadžment kamping resorta i Specijalist hrane i pića na Opatijskom fakultetu za turizam i menadžment.

Radili smo i na jačanju timskog duha pod nazivom radionica „Izvrsna ekipa“ u korporativnim službama, a planovi za budućnost su veliki. Tako u drugom dijelu godine planiramo radionice prezentacijskih vještina, nastavak edukacija za Excel, napredne prodajne vještine; dok će neki naši kolege učiti i od vrhunskih kuhara i slastičara putem organiziranih masterclass radionica u Hrvatskoj i inozemstvu.

U prvih je šest mjeseci ostvareno preko 100.000 sati edukacije, a čak je trećina tih sati bila odrađena u sklopu internih treninga u našim hotelima i kampovima.

Stoga velika pohvala i zahvala ide svim našim voditeljima koji svakodnevno nesebično dijele svoje znanje i iskustvo sa svojim kolegama.

Ukupni broj realiziranih sati internih treninga za VR i povezana društva, u prvoj polovici 2019. je 30.359, dok je ostalih edukacija (vanjskih) 71.557.