Hotel Operations Weekend (HOW) je prvi festival u Europi o temi hotelskih operacija. Cilj je festivala okupiti predstavnike turističkoga i hotelskoga srednjeg menadžmenta iz cijele regije, predstaviti međunarodne trendove u hotelskim operacijama i primjere dobre prakse te osigurati zabavu i umreživanje sudionika. HOW je zamišljen kao okupljanje direktora hotela, voditelja operacija i voditelja hotelskih odjela kako bi se na jednom mjestu razgovaralo i predstavilo najnovije globalne trendove u hotelskim operacijama te kako ih implementirati u svakodnevni rad.

Kvaliteta i različitost svakodnevnih hotelskih operacija upravo su ono po čemu se svaki hotelijer razlikuje od konkurencije, a trendovi u hotelskim operacijama mijenjaju se u skladu s promjenama navika i želja gostiju. Festival je održan 29. i 30. rujna u Zadru te je okupio predavače i paneliste koji su vodeći regionalni i međunarodni stručnjaci u hotelskim operacijama, a Valamar je predstavljala naša Mirella Premeru, direktorica Sektora upravljanja prihodima. Mirella je sudjelovala na panelu „Prodaja i marketing: Alati za upravljanje prihodima (revenue management tools) – da ili ne?“, uz Veita Meiera (berner+becker revenue management) i Stefana Schlachtera (IDeaS Revenue Solutions), a govorilo se o različitim pristupima implementacije upravljanja prihodima (revenue management), nižoj, srednjoj i visokoj tehnologiji (low tech, mid tech, high tech), prednostima upotrebe tehnologije, tehničkim preduvjetima za njihovu uspostavu te o niskoj kulturi upravljanja prihodima u Hrvatskoj i potpunom izostanku te teme iz programa hrvatskih i svjetskih fakulteta specijaliziranih za turizam i hotelijerstvo.

Prvi HOW festival okupio je više od 500 sudionika, a tako velik interes definitivno je dokaz potrebe za specijaliziranim stručnim događanjima. Sljedeći HOW festival, potvrdili su organizatori, bit će održan u jednom od naših objekata.