Sportska natjecanja i bogata gastronomska ponuda uz dobru glazbu i ove su godine dočekali posjetitelje tradicionalne Domoće fešte od mora va Tunarice, koja se 14. rujna održala u Tunarica Sunny Campingu i označila početak jeseni u Istri.

Za brojne najmlađe posjetitelje osiguran je izvrstan provod. Uživali su u kreativnim radionicama, smijali se uz klauna na balloon showu i plesali uz Maro mini disco. Odrasli su, pak, uživali u degustaciji i prezentaciji tradicionalnih domaćih proizvoda poput maslinova ulja, domaćeg vina, lavande, meda i eteričnih ulja, a zatim i turnirima u stolnom tenisu i stolnom nogometu, briškuli te utrci kajaka i iznimno popularnih SUP-ova.

Nakon uspješne prošlogodišnje cross utrke na 5500 metara, i njezino novo izdanje održano je na poluotoku Ubaš u organizaciji Triatlon kluba Albona Extreme. Pobjednici u obje kategorije – Matija Lisec u muškoj i Andreja Stojšić u ženskoj – nagrađeni su peharom, a svi ostali trkači dobili su medalje za sudjelovanje.

Sve zabavne sadržaje začinila je dobra glazba, za koju se pobrinuo bend The Blenders, svirajući od 17 sati pa sve do ponoći, stvorivši sjajnu atmosferu koja je trajala do samog kraja fešte.