Krajem ožujka u Zagrebu je održana prva konferencija koja objedinjuje turizam i IT kao vodeće i najvažnije grane hrvatskoga gospodarstva, 3T konferencija (Tourism, Travel & Tech).

Tehnologija je ključ optimizacije i uspjeha u turističkom poslovanju, a – prema riječima organizatora, poznatog IT časopisa Bug – 3T konferencija nastala je sa željom da pruži odgovore kako najbolje iskoristiti suvremenu tehnologiju te poslovanje u turizmu učiniti učinkovitijim i boljim. Konferencija je naglasila tri ključna područja: tehnologiju (Kako najbolje iskoristiti prednosti tehnologije u turističkim djelatnostima?), marketing (Kako iskoristiti marketinške potencijale i na što lakši način doći do ciljane populacije?) i novitete (Što je novo u području turizma, putovanja i tehnologije?). Okupila je brojne domaće i inozemne stručnjake, a Valamar Rivijeru predstavljala je Ivana Budin Arhanić, sudionica panela Sharing vs. caringIzumiru li turistički dinosauri?. Panel se bavio pitanjem može li privatni smještaj utjecati na hotele kao što Uber utječe na industriju prijevoza te gdje je tehnologija u svemu tome? Naime, zahvaljujući snažnoj popularizaciji privatnoga smještaja, ekonomije razmjene (sharinga) i servisima poput AirBnB-a, doživljaj lokalnog iskustva ističe se kao glavna dobrobit nehotelskog smještaja. S druge strane, hotelska industrija kao svoj glavni adut ističe standardiziranu razinu kvalitete usluge. Postavlja se stoga pitanje koliko se i kako hoteli koriste tehnologijom s ciljem ojačavanja učinka iskustva i profiliranja gostiju te mogu li privatni smještaj i ekonomija razmjene ugroziti hotele te komu je tehnologija naklonjenija?

Kad je naša kompanija u pitanju, tehnologija je ključ uspješnog poslovanja i odnosa prema gostima. Kvaliteta usluge danas je gostu vrlo transparentna upravo zahvaljujući mrežnim servisima poput TripAdvisora, HolidayChecka i Booking.coma koji su  rastući faktor pri odlučivanju „kamo putovati i gdje odsjesti“. Valamarova vizija poslovanja ishodište je našegodgovora na to pitanje – želimo biti lider u odmorišnom turizmu i partner turističkim destinacijama u kreiranju autentičnih doživljaja, i stoga je upravo doživljajna komponenta ključan pokretač i naših usluga, ponude, i pristupa gostima. Tehnologija nam pruža veliku količinu podataka o stalnim i novim gostima, njihovim navikama, željama i aktivnostima.

Upravo je to poznavanje gosta, kako na razini statističke analize, a tako i na razini pojedinca, osnova za personalizirani pristup gostima, koji je zaslužan za vrlo visoke ocjene gostiju kad govorimo o kvaliteti usluge – čak 46% gostiju smatra da je naša usluga «unbelievable». Autentičnost i lokalno iskustvo dio su kulture gostoprimstva od samih početaka Valamara, bilo to preko tematskih večera, večernjih programa ili same činjenice da veliki broj naših djelatnika dugo godina radi u Valamaru i dolazi iz lokalnih sredina. Stoga smatramo da smo kao velikaturistička kompanija dobro pozicionirani da iskoristimo mogućnosti digitalizacije i novihtehnologija kako bismo gostima bili još više «wow» i nastavili voditi hotelijerstvo i turizam u smjeru koji osigurava dugoročnu konkurentnost i atraktivnost Valamarovog i hrvatskog turističkog proizvoda.

Uz našu Ivanu, panelisti su bili i Davor Tremac (Uber, generalni menadžer za Hrvatsku), Sandro Siljan (industry manager u Googleu), Emanuel Tutek (partner u Horwath HTL) te Tomislav Zovko (suosnivač & CEO ZigZag apartmana).