Studentice i studenti iz cijele Hrvatske okupili su se sredinom ožujka u Dubrovniku na drugim Studentskim Jadranskim igrama. Manifestacija međunarodnoga karaktera okupila je, osim domaćih, i studente s inozemnih sveučilišta iz Italije, Poljske te studente iz programa Erasmus+ koji su se natjecali u pet zanimljivih disciplina: vodena alka, spašavanje turistkinje, pršut, mošarka i veslo.

Na ovom jedinstvenom sportsko-zabavnom događaju pozitivne energije i glasne podrške s tibina gruškoga bazena nije nedostajalo, a kući su sa zlatnom medaljom otišli riječki studenti. Drugo je mjesto pripalo domaćinima, dok je treća završila ekipa iz Zagreba.

Inače taj zabavno-sportski projekt obrazuje mlade o kulturnoj baštini i tradiciji Hrvatske kroz zanimljive igre i aktivnosti, a istodobno razvija suradnju između sveučilišta prijateljstvom među timovima. Kao i prošle godine, naša je kompanija jedan od pokrovitelja ovog događanja.

„Sveučilišne Jadranske igre u početku su bile samo ideja kojoj je cilj bio stvoriti posebnu priču i jedinstven događaj. Nakon nekoliko mjeseci planiranja i rada, ideja je prerasla u događaj koji će zasigurno postati tradicija zahvaljujući svakom studentu, svakoj obitelji, svakom tko je svratio do bazena i bio dio prekrasne priče. Nadamo se da ste se zabavili i uživali u natjecanju studenata iz cijele Hrvatske kroz naše ‘šašave’ discipline, ali ponešto i naučili o hrvatskoj kulturnoj baštini. Naravno, sve to ne bi bilo moguće bez naših dugogodišnjeg prijatelja i suradnika na velikom broju projekata, Valamar Riviere“, izjavio je voditelj projekta i član Predsjedništva Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku Blaž Bulum.