Natjecanje je i ove godine pratila vrsna gastronomska ponuda pa su tako posjetitelji uživali u Tunalicious Street Food Festivalu, koji je zbog prošlogodišnjega velikog interesa postao dvodnevni

Velikom svečanošću na gradskoj rivi u Poreču proteklog mjeseca je službeno otvoren Offshore World ChallengePoreč 2016., drugo međunarodno natjecanje u lovu na veliku ribu u Poreču koje je trajalo do subote, 10. rujna. Ove je godine u natjecanju sudjelovalo čak 48 domaćih i stranih brodova s posadama „naoružanih“ štapovima, rolama i ostalom opremom za big game ribolov, što Poreč stavlja na prvo mjesto po veličini i posjećenosti ove vrste natjecanja.

Hrvatski tim Kate Fishing Team odnio je pobjedu ove godine te tako obranio prošlogodišnji naslov. Inače, tijekom tri dana ukupno je ulovljeno 90 tuna od kojih je 19 izvučeno i vagano, što je najveći rezultat u posljednjih 12 godina na natjecanjima u Hrvatskoj. Pritom je najveći ulovljeni primjerak težio nevjerojatnih 186,1 kg!

Završnog dana natjecanja, u subotu 10. rujna, posjetitelji su uz ceremoniju dodjele nagrada na porečkoj Rivi uživali i u besplatnom koncertu Tonyja Cetinskog, koji je istodobno obilježio i kraj festivala Poreč Open Air.

Natjecanje je i ove godine pratila vrsna gastronomska ponuda pa su tako posjetitelji uživali u Tunalicious Street Food Festivalu, koji je zbog prošlogodišnjega velikog interesa postao dvodnevni, a okupljenima je pružio priliku da besplatno kušaju ponudu tematskih jela od tune i drugih ribljih jela u pripremi ugostitelja iz Valamara te restorana Hrast, Pelagiusa Poreč i Pelagiusa Novigrad. Za natjecatelje se pobrinuo restoran Spinnaker u hotelu Valamar Riviera, u kojemu su u sklopu događanja Tuna Gourmet Dining uživali u vrhunskim autorskim jelima vodećih kuhara regionalne gastronosmke scene i vrhunskim istarskim vinima. Jela su predstavljena uz vinariju Coronica i prezentaciju Valamarova sommeliera Sandija Parisa. Tuna Gourmet Dining otvorio je David Parencan, izvršni šef kuhinje hotela Valamar Isabella.