Autentična bavarska zabava ponovno je stigla na more i na poluotoku Lanterna od 22. do 30. rujna ugostila sve ljubitelje piva, bavarske jače mesne gastronomije i originalnog ozračja Oktoberfesta.

Peto izdanje ove bavarske zabave u mediteranskom okruženju Lanterne i ovaj je puta, kao i proteklih godina, privukao veliki broj stranih gostiju, ali i domaćeg stanovništva koji žele okusiti dašak najpoznatijeg festivala piva na svijetu. Među mnogobrojnim posjetiteljima, najvjerniji i najbrojniji ponovno su bili gosti iz Njemačke i Austrije koji su u pravom stilu, većinom u tradicionalnim bavarskim nošnjama, uživali u posebnosti ove bavarske fešte uz more.

Kao i proteklih godina, kako tradicija nalaže, Oktoberfest by Valamar otvoren je razbijanjem bačve. Veliki drveni malj u rukama Franca Palme, dugogodišnji umirovljeni predsjednik uprave tvrtke Riviera i Daria Kinkele, direktora sektora hrane i pića u Valamar Rivieri, s lakoćom je razbio špinu bačve i otada pa sve do završetka piva je tekla u potocima…

Naše kolege u organizaciji  i ove su se godine posebno potrudili i pazili na sve detalje – osim autentična izgleda šatora, posebna načina točenja i serviranja piva i osoblja u tradicionalnim nošnjama,  posjetitelje su razveselili i velikim izborom bavarskih specijaliteta, poput omiljenih kobasica s kiselim kupusom, svinjskih koljenica, odličnih namaza, kolača te nezaobilaznim takozvanim „mass pivom„ u krigli od jedne litre. Ulaz na Oktoberfest by Valamar bio je besplatan, uz šator je osiguran i veliki besplatni parking, a za sve posjetitelje je organiziran i redovni, besplatni, prijevoz iz centra Poreča do Lanterne i natrag svakoga dana festivala.

Naravno, ne bi to bila prava fešta bez glazbene podloge, a za odličnu zabavu do dugo u noć i pravu Oktoberfest atmosferu pobrinuli su se poznati live bandovi iz Austrije i Njemačke uz čiji se  originalni bavarski repertoar – kako i treba – zaplesalo po stolovima do dugo u noć. Die Lauser, Jungen Südsteirer, Aufleben, Granaten te Mölltallica odradili su odličan posao ove godine. Naklon do poda za naše kolege iz organizacije!