Pojam i funkcionalnost Online recepcije veže se uz digitalizaciju i automatizaciju administrativnih procesa na recepciji. Ova digitalna usluga Valamarov je digitalni iskorak koji je slijedom novonastalih globalnih okolnosti proširio svoju dostupnost svim gostima hotela i kampova. Online recepcija Valamara omogućava prijavu i odjavu gostiju putem interneta (web  check-in  i  My  Valamar aplikacije)  i  “self  check-in”  kioska  te  se  na  taj  način  pojednostavljuje dolazak i odlazak.

„Radi se o jednom cjelovitom procesu koji započinje web check in-om ili My Valamar App-om  tijekom kojega gost unosi sve potrebne podatke za prijavu u e-Visitor, za sebe kao nositelja rezervacije i za sve ostale osobe na rezervaciji. Na kraju ima i opciju plaćanja boravka unaprijed na što se iz našeg iskustva češće odlučuju gosti kampova. Web check in za individualne goste smo u 2020. godini planirali u 16 objekata ali smo obzirom na situaciju i potrebe koje su se pojavile proširili na još 11 tako da ih je sada  27. Uz to u još 4 kampa imamo posebnu aplikaciju za paušalne goste i u Lanterni ove godine pilotiramo aplikaciju za agencijske goste što dodatno rasterećuje naše recepcije i omogućuje više fokusa na gosta a manje na procese“, izjavila je Diana Lukić Grandov, voditeljica smještaja u Valamaru.

Gostima su na dolasku na raspolaganju u 7 objekata i kiosci na kojima, ako žele mogu samostalno obaviti check in, dobiti kodiranu karticu za smještajnu jedinicu i tako u cijelosti sve obaviti bez odlaska na recepciju. Za walk in goste i one koji se odluče doći osobno na recepciju obaviti prijavu još lani je uvedena elektronska registracijska kartica koja se generira iz Opere i koju gost, nositelj rezervacije potpisuje elektronski preko tableta.

„Online prijava se iz perspektive kamping segmenta pokazala kao odlično digitalno rješenje koje gosti sve više koriste. Primjerice, gost koristeći isključivo uslugu online prijave, ako to tako želi, od vlastitog doma do smještajne jedinice  može doći tako da u potpunosti fizički izbjegne recepciju. To mu je omogućeno web check-inom i self-check-inom. Također i sama aplikacija je izuzetno user friendly, a  uz fizičku recepciju čije usluge gost ako želi uvijek može koristiti postoje i punktovi, self check in kiosci na kojima može obaviti prijavu. Zbog novonastalnih okolnosti to se pokazalo kao odlično rješenje jer su time fizički kontakti minimalizirani, a to naši gosti prepoznaju i cijene“, izjavio je Bruno Radoš, direktor operacija za kampove i direktor regije.

TA POINT-OVI PROŠIRENI NA SVE OBJEKTE

TA point je komunikacijska tehnologija za komunikaciju unutar objekta. Osim  potrebnih informacija koje su nekada bile u info mapi,  gosti sada mogu preko TA pointa zatražiti usluge Domaćinstva, Recepcije, prijaviti tehnički kvar, pristupiti Valfresco web shopu, ispuniti In stay anketu i pristupom na VEC web kupiti sve ono što im se tamo nudi. TA point aplikacija integrirana je sa Flexkeeping-om pa tako svaki zahtjev gosta ide direktno prema djelatnicima u „real time-u“ .

  „TA point su ove godine gosti učestalo i rado koristili pa smo tako smo u periodu od  01.06. – 25.08. zabilježili  24.000 interakcija putem TA pointa, a od toga 1.300 zahtjeva prema Domaćinstvu  zatim 2.000 prijave kvarova, 1.200 pristupa Valamar H&S programu…. U prilog tomu kako su gosti rado i objeručke prihvatili ova nova rješenja govore i sljedeće brojke za Web check in. U periodu od 15.06. – 27.08. Gosti su unijeli podatke za 19.600 rezervacija i od toga su sami kreirali 13.800  Share rezervacija. On line recepcija je tako u cijelosti zaživjela putem spomenutih tehnoloških i digitalnih rješenja. Sada radimo na rješavanju on line odjave ili „check out“-a kako bi zaokružili cijeli proces“, ističe Lukić Grandov.