Turističko naselje Lanterna kod Poreča je krajem rujna na četiri dana postalo učionicom i domom za učenike posebnog razreda odjela OŠ Rugvica.

Bio je to za sve učenike najidealniji mogući početak školske godine, a praćeni zrakama sunca posebno su uživali u terenskoj nastavi. U pratnji svojih učiteljica Renate, Tatjane, Kristine i pedagoginje Gordane upoznavali su osobitosti primorskog zavičaja, pohađali školu plivanja, proučavali brodove, tražili školjke, čitali, pisali, crtali i kupali se…

Iako je sve bilo pomno osmišljeno, mališani su se uz učenje toliko zabavljali da se činilo kao da su na tulumu koji traje cijeli dan. Dašak atmosfere iz Istre prenijet će i u svoje učionice koje će ukrasiti fotografijama i crtežima nastalim u Lanterni. Nakon četiri dana učenja, zabave i uživanja na moru, mališani su se vratili kući prepuni dojmova,a kako bismo im još više uljepšali ovu školsku godinu, u listopadu smo ih iznenadili donacijom knjiga za lektiru jer svi dobro znamo koliko je važno čitati.