U Galeriji Zuccato 4. travnja je otvorena izložba sudionika 36. Slikarske kolonije Riviera Poreč u organizaciji Valamar Riviere i Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Na izložbi su predstavljena likovna djela istaknutih umjetnika koji su prošloga ljeta sudjelovali na najdugovječnijoj slikarskoj koloniji u Poreču – Helge Cmelke iz Austrije, Andreje Eržen iz Slovenije te hrvatskih predstavnika, Zorana Šimunovića i Denisa Kraškovića. Umjetnička djela čiju su inspiraciju pronašli tijekom boravka u Poreču, svi zainteresirani moći će pogledati do 24. travnja.

Okupljene je u ime Grada pozdravila zamjenica gradonačelnika Grada Poreča – Parenzo Nadia Štifanić Dobrilović koja je ujedno i otvorila izložbu. „Poreč iz godine u godinu postaje sve prepoznatljiviji kao grad umjetnosti i kulture, a veliki doprinos tome daje upravo tvrtka Valamar Riviera kojoj se ovim putem posebno zahvaljujem. Otvorenje 36. izložbe Slikarske kolonije dokaz je koji ostaje te kao pečat povezuje nas i umjetnike“, kazala je dogradonačelnica.

Porečka Slikarska kolonija pokrenuta je 1983. godine, a riječ je o Valamarovom dugogodišnjem projektu tijekom kojega umjetnici stvaraju u Valamarovim objektima, a svoja djela potom ostavljaju hotelskoj kući. O njezinoj dugogodišnjoj vrijednosti govori i činjenica da se djela iz zbirke Riviere često posuđuju za izložbe u ovom dijelu Europe, pa je tako skulptura Dušana Džamonje 2016. godine posuđena za izložbu u Grazu, a radovi Ivana Picelja za izložbe u Narodnom muzeju Crne Gore u Cetinju te u dubrovačkoj Umjetničkoj galeriji.

U ime Uprave Valamar Riviere okupljene je pozdravila Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove u Valamar Rivieri: „U Valamar Rivieri iznimno smo ponosni na važnost i dugovječnost Slikarske kolonije, koja se organizira u sklopu jednog od devet krovnih programa Valamar Riviere, ValamART, unutar kojeg tvrtka kontinuirano podupire stvaralaštvo domaćih i svjetskih umjetnika, kao i brojne kulturne inicijative i projekte. Hvala svima na iznimnoj suradnji i podršci te se veselimo nadolazećoj 37. Slikarskoj koloniji.“

Tijekom svojih 36 godina, Slikarska Kolonija okupila je više od 210 zanimljivih umjetnika koji su stvarali u Valamarovim objektima i inspirirali se destinacijom.