Hrvatski je turistički zamah otpočeo prije šest desetljeća. Upravo se tijekom tih šest desetljeća dogodio rast i razvoj Valamar Riviere, koja ove godine obilježava 65 godina poslovanja sa statusom najveće turističke kompanije, jednog od najpoželjnijih poslodavaca i jednog od najvrjednijih poduzeća u Hrvatskoj.

Sve je krenulo u Poreču 1953. godine kada je osnovana Riviera Poreč, tvrtka za upravljanje hotelima, bungalovima i restoranima u Poreču i na otoku Sveti Nikola. U prvoj sezoni radilo je tek 20-ak zaposlenika. Kapaciteti Riviere brojili su 198 kreveta. Danas 65 godina kasnije Valamar Riviera ima portfelj od 33 hotela i ljetovališta te 15 kamping ljetovališta u šest destinacija, od Istre i Kvarnera do Dubrovnika. U svim objektima može se dnevno smjestiti oko 57 tisuća gostiju. U visokoj sezoni u Valamaru radi više od 6600 vrijednih zaposlenika.

Valamar Riviera proteklih godina bilježi snažan rast i učvršćuje vodeću poziciju među hrvatskim turističkim kompanijama. Početak intenzivoga razvojnog ciklusa označila je konsolidacija portfelja i upravljanja, proces koji je uključivao spajanja i preuzimanja povezanih kompanija. Dionice Valamar Riviere uvrštene su na službeno tržište, najvišu kotaciju Zagrebačke burze. Slijedio je niz akvizicija kao što su hoteli Baška, Imperijal i Makarska, a upravo smo predali i obvezujuću ponudu za preuzimanje hotela Petersbuehel u Austriji, što je važan korak prema internacionalizaciji poslovanja.

U lipnju ove godine predstavili smo novu brend strategiju i brend identitet Valamara pod sloganom „All you can holiday“, koji kreira savršen odmor za svakoga pojedinog gosta te pet novih brendova proizvoda kojima se diferencira Valamarov portfelj hotela, ljetovališta i kampova. S više od četiri milijarde kuna ulaganja u razvoj i podizanje kvalitete portfelja turističke imovine Valamar je danas vodeći hrvatski investitor u turizmu, a do kraja ove godine predstavit ćemo novu strategiju razvoja do 2022. godine.

Važnu 65. obljetnicu poslovanja obilježili smo i svečanim otvorenjem naše nove upravne zgrade u Poreču. Željeli smo da mjesto na kojemu radimo uređenjem odiše temeljnim vrijednostima Valamara: gostoljubivost, odgovornost, ambiciozn, inovativnost i ponos. Upravna zgrada na krovu ima i vlastitu fotonaponsku elektranu te punionicu za električne bicikle i automobile na parkiralištu zgrade u skladu s brigom o zaštiti okoliša i održivom razvoju.

„Danas Valamar slavi 65 godina predanog rada i uspjeha u razvoju turizma i destinacija u kojima posluje, za što su zaslužni brojni sadašnji i bivši kolege, a posebno smo zahvalni na doprinosu svim našim kolegama u mirovini. Valamar je danas među deset najvećih poduzeća u Hrvatskoj prema tržišnoj kapitalizaciji, najveći investitor u hrvatski turizam, veliki izvoznik i značajan partner hrvatskom gospodarstvu. Želimo rasti zajedno s našim zaposlenicima i biti pozitivan primjer zajednici u kojoj poslujemo te stoga nastavljamo po istoj Valamarovoj formuli: ulaganje u djelatnike i kvalitetu, ulaganje u proizvode i destinacije na društveno odgovoran i održiv način naš su put do dugoročnog uspjeha“, poručuje predsjednik Uprave Valamar Riviere Željko Kukurin.

NOVA ZGRADA

U novoj upravnoj zgradi u Poreču smješteni su svi korporativni sektori, odnosno gotovo 400 djelatnika. Pri uređivanju nove upravne zgrade inspiracija za boje i materijale bili su elementi Istre i Mediterana: četiri boje istarske zemlje, bijeli kamen, plavo more, zlatni mozaici Eufrazijeve bazilike te topla smeđa boja drveta. Također je zgrada koncipirana tako da djelatnicima osigura suvremeno poslovno okruženje koje motivira na inovativnost i kreativan rad. Posebna je pozornost posvećena stvaranju atmosfere boravka u hotelu pa ulazni prostor podsjeća na recepciju s lobbyjem i e-knjižnicom u kojemu djelatnici mogu popiti besplatnu kavu, dok otvoreni atrij dočarava ugođaj boravka na Val plaži. Djelatnicima su na raspolaganju i restoran Mediterraneo te atelje ValamarArtist, zamišljen kao prostor za kreativne radionice, dok je V-lab prostor namijenjena za sastanke vezane uz razvoj proizvoda i servisnih koncepata. Osim toga, djelatnici imaju na raspolaganju Valamarov dnevni boravak u kojemu se mogu opustiti u stolici za masažu te odigrati partiju flipera, pikada ili malog nogometa. Upravna zgrada dodatno je i digitalizirana jer postoje multimedijski ekrani koji ažurno prikazuju ključne pokazatelje poslovanja, informacije o destinacijama te mišljenja gostiju koji trenutačno borave u hotelima, ljetovalištima i kampovima.

KAKO SMO PROSLAVILI OBLJETNICU U NAŠOJ NOVOJ ZGRADI