Valamar Experience Concierge utjelovljuje novi visoko personaliziran pristup koji svakom gostu omogućuje najautentičnija iskustva u destinaciji, sudjeluje uostvarivanju visoke kvalitete boravka gosta, minimizira utjecaj loših iskustva i žalbi te upoznaje gosta sa prednostima programa vjernosti Valamar Plus Cluba.

Krajem 2018. Valamarov informativno-prodajni sustav Perfect Experience Creator promijenio je ime u Valamar Experience Concierge. Rezultat je to promišljenog procesa rebrendinga kojim se postojeći logo koji predstavlja stiliziranu oznaku lokacije pretvara u osobu s kravatom – experience conciergea – koji je svakodnevno na raspolaganju gostima za savjete, informacije i organizaciju biranih doživljaja u destinaciji kako bi kvaliteta boravka svakog Valamarovog gosta bila što viša.

Nakon izvrsnih rezultata u pogledu kvalitete usluge 2018., projektom rebrandinga zacrtani su novi, ambiciozniji ciljevi od kojih je najvažniji stvaranje prepoznatljive kulture usluge. Propisani standard ponašanja djelatnika u kontaktu s gostom omogućuje ujednačenost i kontinuiranost visoke kvalitete usluge, kao i jačanje povjerenja, vjernosti i emotivne povezanosti gostiju s brendom.

Što se mijenja na terenu u 2019. godini?

Suradnici za odnose s gostima od 2019. djeluju i izvan VEC pulta kako bi imali više mogućnosti za kvalitetnu interakciju s gostima. U tu su svrhu osmišljene taktike i kartice za personalizaciju koje djelatnicima pomažu da bolje razumiju sve vidove usluge i gostima pristupe otvoreno i gostoljubivo, njegujući pozitivan stav. Personalizacija usluge i komunikacija s gostom može započeti već slanjem pre-stay maila (npr. informacijama o destinaciji, prijevozu, preporukama ugostiteljskih objekata i slično), nastaviti se kroz osobni kontakt s gostom za vrijeme boravka, a po želji gosta, i nakon odlaska iz destinacije.

Suradnik za odnose s gostima ima ulogu experience conciergea, odnosno destinacijskog insajdera koji prati trendove i kreira najbolji izbor doživljaja tijekom odmora – od biranih restorana, atrakcija i događanja do aktivnosti, izleta i usluga prijevoza. Osim toga, nastavlja se promocija i aktivno uključivanje gostiju u program vjernosti Valamar Plus Club. Djelatnici svakodnevno osluškuju posebne zahtjeve i potrebe gostiju nastojeći ih ispuniti. Uz to, svaki gost u Valamar Experience Concierge gift shopu može opredmetiti svoje doživljaje i uspomene kupovinom kvalitetnih suvenira i brendiranih artikala Valamar i Maro.

U nadolazećoj sezoni na 23 guest relations pulta u Poreču, Rapcu, Dubrovniku, Makarskoj, na Krku i Rabu naše će goste usluživati pedesetak suradnika za odnose s gostima i šest voditelja odnosa s gostima uz podršku ostatka tima iz Valamarove centrale. Očekujemo da će novi pristup biti još jedan iskorak u kvaliteti brige o gostima i kreiranju pozitivnih iskustava zbog kojih će nam se gosti uvijek rado vraćati.