Njihov je cilj kreiranje nezaboravnih doživljaja, pružanje informacija o destinaciji i ponudi objekata te rezerviranje doživljaja, preporučivanje ostalih sadržaja i lokalnih atrakcija koje bi gosta mogle oduševiti. Poznaju destinacije dubinski i osobno asistiraju gostima koji dolaze u naše objekte.

Perfect experience creator (PEC) je informativna, servisna i prodajna funkcija koja gostu na jednostavan način omogućuje organizaciju odmora i boravka u destinaciji i to prema kategorijama: izleti, atrakcije, gourmet: vino i maslinovo ulje ili gourmet: restorani i barovi, aktivnosti, biciklizam, događanja, noćni život i plaže. Važan je zadatak pružiti gostima informacije o destinaciji, o prijevozu do destinacije ili u samu destinaciju, informacije o sadržaju objekata te pružanje prilagođenih (tailormade) usluga i dodatnih usluga našim članovima programa vjernosti. Istodobno se na infopultu PEC-a može i kupiti Valamarov suvenir, kao što je primjerice Maro kolekcija koju naši najmlađi gosti obožavaju.

Možda zvuči komplicirano, ali voditeljica PEC prodaje Marijana Pujas objašnjava kako su kolege u PEC-u osobni asistenti svakom gostu koji zaista želi doživjeti destinaciju.

„Naša je najvažnija uloga ponuditi gostima savjete kako da najbolje dožive destinaciju. Iznimno nam je važna personalizirana usluga i preporuka po mjeri gosta jer tek tada gostu kreiramo nezaboravna sjećanja i iskustvo koje obogaćuje. Suradnik PEC-a uzima u obzir želje gosta, ali i predviđa određene usluge i doživljaje koje bi mu mogle odgovarati. Ako gost primjerice doputuje s malodobnom djecom, agent će ponuditi doživljaj koji je primjeren obitelji s djecom te se dodatno pobrinuti da ga upozna s ponudom hotela, događanjima i ostalim sadržajima pogodnim za djecu i obitelji.“

Iako je osnovan tek u siječnju prošle godine, tim PEC-a već se može pohvaliti brojnim priznanjima i pismima zahvale oduševljenih gostiju, ali i nagradom Turističke zajednice Istarske županije Zlatna koza za inovativnost. Na tu su nagradu iznimno ponosni jer predstavlja priznanje za cjelokupan trud i rad koji su kao tim uložili prošle godine: „Inspirira nas da i dalje unapređujemo i razvijamo PEC jer su mogućnosti brojne. Za Valamar Rivieru PEC znači stvaranje dodatne vrijednosti koja nas razlikuje od konkurencije, a za turističku destinaciju promociju lokalnih atrakcija i usluga, a time rast i razvoj svih uključenih.“

Implementacija u brojkama:

  • internetska stranica experience-creator.com
  • platforma za upravljanje prodajom
  • 18 infopunktova
  • 200 odabranih doživljaja
  • 65 lokalnih partnera
  • više od 100 suvenira branda Valamar, Camping adriatic by Valamar te autohtonih suvenira destinacije
  • 12 000 prodanih doživljaja.

No tko su zaista ti stvaraoci jedinstvenih doživljaja? Tim PEC-a sastoji se od centralnoga tima koji čine kolege u korporativnim službama te 36 prodajnih agenata, odnosno PEC-suradnika u objektima. Ove je godine zbog poboljšanja kvalitete usluge i odnosa s partnerima centralni tim pojačan PEC-koordinatorima, a u planu je i promocija triju agenata u objektima u senior PEC-suradnike koji će i dalje pružati uslugu na punktu, no istovremeno biti podrška ostalim stvaraocima u destinaciji te redovito obrazovati kolege i kontrolirati standarde poslovanja. Centralni tim čine Martina Šolić, direktorica Sektora direktnog marketinga, koja je ujedno i nadređeni direktor profitnom centru PEC-a, voditeljica PEC-a Marijana Pujas, koja je na porodiljinom do ljeta 2018. pa je zamjenjuje Elizabet Roža, PEC-specijalist Irma Tripar, stariji suradnik marketinga Tanja Roksandić, suradnik prodaje Adriana Jedrejčić, PEC-koordinator za partnere Luka Pilipović, PEC-koordinator za djelatnike Igor Veselinović te SOR Sandi Fonović. Kada smo Marijanu pitali želi li koga istaknuti, kao iz topa nam je odgovorila: „Svi su važni i i istaknula bih sve!“

Taj mladi tim radi sto na sat, a njihov je klasični dan uistinu dinamičan te zahtijeva koordinaciju, kreativnost i predanost. Uostalom, tako je i bilo od samih početaka. Marijana objašnjava: „Budući da smo projekt osmišljavali od listopada 2015.  do svibnja 2016., tempo je zaista bio ubitačan. Koristimo se PEC-sustavom i internetskim sučeljem koje smo razvijali od nule te ga potom priključili postojećim sustavima. Osmislili smo izgled i koncept rada 18 infopunktova u četirima destinacijama, zaposlili više od 27 PEC-suradnika te osigurali da svi zaposlenici budu adekvatno educirani. U stvaranje PEC-a bilo je uključeno zaista mnogo kolega iz različitih odjela, od financija i računovodstva, informatike, operacija, tehničke službe, pravne službe i ostalih odjela bez kojih PEC ne bi ostvario ovakve rezultate.“

PEC je nastao zbog želje da se gostu ponudi nešto više i bolje, da upozna destinaciju na najlakši i najbolji način, a gosti najviše cijene personalizirane preporuke i jamstva da je doživljaj zaista kvalitetan. „PEC nudi samo provjerene partnere te konstanto prati kvalitetu njihove usluge, što je strašno važno i gostima i nama. Upravo smo stoga prošle godine ispitali kvalitetu više od 65 partnera s ukupno 200 doživljaja“, ističe Marijana.

Centralni tim radi cijele godine i odmora nema. Tijekom zimskih mjeseci udarno se pripremaju za sezonu, a kada se otvore objekti usmjereni su na punktove i prodajne rezultate. Tijekom sezone od travnja do rujna zapošljavaju prodajne agente ili PEC-suradnike. Ove je godine riječ o čak 36 osoba u četirima destinacijama. A što tim radi kada ne radi? „Treniramo, šećemo prirodom, igramo se s djecom, plešemo salsu, tulumarimo… Zapravo iskoristimo svaku slobodnu sekundu“.

Elkina narukvica

Nizozemka Elke na trgu ispred pulta pala je sa skateboarda i slomila nogu. Roditelji su bili potpuno izgubljeni jer su prvi put u Hrvatskoj, a u ambulanti su ih uputili na Kantridu. Članica našega tima nazvala je odmah dječju bolnicu, dogovorila sve detalje i nabavila kolica jer Elke nije smjela hodati. Obitelj je kao čin zahvale uplatila izlet brodom Tajana, jedinim brodom na kojemu se osoba u kolicima može normalno kretati. Cijela je obitelj bila oduševljena, a s izleta je članici tima donijela narukvicu kako bi ona i Elke mogle nositi iste!

Zaruke u režiji tima PEC-a

Jedan se zaljubljeni par odlučio zaručiti tijekom godišnjeg odmora u Valamaru, a kako nisu znali odakle krenuti s organizacijom, u pomoć im je uskočio tim PEC-a. Gosti su se potom našalili da će ih nakon tako dobro odrađenog posla pozvati da im organiziraju i vjenčanje.