Poreč je 16. i 17. lipnja bio domaćin petog izdanja najprestižnije hrvatske SUP utrke“ SUPer Surfers Challenge Poreč – Lanterna“, koja okuplja najbolje svjetske stand up paddle surfere, ali i iskusne amatere i znatiželjne početnike. Dvodnevni događaj obilježila su atraktivna natjecanja za sve razine surfera i bogat zabavni program.

Glavni događaj vikenda bila je 14 kilometara duga utrka za profesionalce koji su se borili za nagradni fond od čak 5000 eura, a vozila se od otoka Sveti Nikola do Valamar Tamaris Resorta na Lanterni. Ostali su posjetitelji željni rekreacije mogli uživati u Fun SUP regati, brzinskom veslanju na SUP osmercima, zabavnom turniru SUP pola, amaterskoj utrci na četiri kilometra i SUP yogi. Također su iskusni surferi iz Surfmania Teama održali besplatnu školu SUP-a za početnike i tečaj za napredne surfere „SUP like a Pro“.

Pobjedu u Elite utrci odnio je Talijan Davide Ionico u muškoj kategoriji, dok je najbolja u ženskoj bila Australka Laura Bartl. No osim zvijezda SUP-a, među kojima je i naš vrhunski veslač Željko Srdoč te uvijek jaki Talijani i Slovenci, u Poreč su stigli i poznati Hrvati, među kojima i glumac Slavko Sobin, urednik na televiziji N1 Tihomir Ladišić te njegova kolegica meteorologinja Tea Blažević.

Valamar je glavni partner toga najvećeg stand up paddling događaja sezone na Jadranu, koji organizira specijalizirana trgovina Surf Shop, a podržavaju TZO Tar – Vabriga i TZG Poreč.