Dance Fest je međunarodno plesno natjecanje koje se već  10 godina održava u Novom Sadu i okuplja vrhunske plesače diljem svijeta, a ove godine stiglo je i u Poreč.

Poreč  je tako od 5. do 7. travnja postao domaćin još jednog velikog događaja koji je okupio oko 1500 plesača te plesnih pedagoga iz cijele Hrvatske, Srbije, Slovenije, Slovačke, Austrije i  Makedonije.

Vrhunac festivala bila je Gala večer posljednjeg dana natjecanja, na kojoj je nastupilo 20 koreografija koje su tijekom trajanja festivala skupile najviše bodova. Kao 21. plesna skupina, izravno u Gala večer plasirala se plesna skupina Magic people iz Novog Sada, pobjednik Urban Dance Contesta koji se održao dan ranije.

U konačnici je slavio plesni studio Professional iz Srbije koji su koreografijom Escape oduševili žiri. Domaćini iz Usb-a, predstavili su se na Gala večeri s čak šest koreografija od kojih je Live Forever Ivane Domazet osvojila izvrsno četvrto mjesto.

Tijekom festivala u gradu su se održavala mnogobrojna natjecanja i radionice, a plesalo se i na ulici s građanima Poreča.

Dance Fest se zahvaljuje Gradu Poreču i Turističkoj zajednici Poreč na financijskoj potpori u realizaciji ovog događaja za kojeg se nadamo da će postati tradicija.

Organizatori se zahvaljuju i Valamaru koji je također dao svoj veliki doprinos u realizaciji kao i Sportskoj zajednici grada Poreča, TZ Vrsar i TZ Tar koje su podržale Urban Dance Contest te sponzorima Funbox band, Vita Leva d.o.o., Elektrometal  d.o.o. i Promoauto d.o.o.