Tijekom Fjere cijeli se grad vraća u prošlost. Mali obrtnički dućani i zanatske radionice izlaze na gradske ulice, nudeći posjetiteljima jedinstvenu priliku da na licu mjesta vide kako se na tradicionalni način izrađuje pojas za hlače ili mirisna pomada, ili pak ukrašava kosa sićušnim cvjetićima, baš kao u srednjem vijeku.

Zrakom se širi miris svježe prženih šulčića, dok na plaži niče cijelo ribarsko naselje izgrađeno u potpunosti tradicionalnim alatima, čak i igračke za djecu. Ulice odzvanjaju pjesmom i glazbom dok se prolaznicima nude tuna, fritule, sir i vino. 18. Rabska fjera će i ove godine od 25. do 27. srpnja zanimljivim kulturnim programom obogatiti život grada Raba te je to događaj koji Rabljani iščekuju s jednakim oduševljenjem kao i turisti.

Svake godine Fjeru posjeti 30.000 domaćih i stranih gostiju koji dolaze pogledati, čuti i okusiti duh srednjeg vijeka i napuniti se dobrom energijom. Rabska fjera predstavlja vrhunac turističke sezone i gostima svih generacija ostavlja lijepe uspomene.