Početkom veljače postali smo prva kompanija u Hrvatskoj koja je nagrađena Ponosom Hrvatske, nagradom koja se dodjeljuje dvanaestu godinu za redom, a čije dobitnike biraju sami građani. I upravo su građani prepoznali vrijednost našega programa Tisuću dana na Jadranskom moru, koji nam je donio ovu prestižnu nagradu koja se dodjeljuje osobama ili kompanijama čije je humano djelovanje obilježilo prethodnu godinu te pozitivno utjecalo na tuđe živote.

Na svečanoj je dodjeli nagradu preuzela Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Valamar Rivijere i tom prigodom izjavila:

„Velikoj većini djece, koja su u okviru programa Tisuću dana na Jadranu boravila u Valamaru, bio je to prvi susret s morem, prvo ljetovanje i prvi boravak u hotelu. Djeca su neizmjerno oduševljena novim iskustvom i njihova pozitivna energija višestruko se vraća svim zaposlenicima u hotelu i svima koji su uključeni u taj projekt. Dječje reakcije oduševljenja i pozitivne energije trebale bi sve nas koji radimo u turizmu motivirati da omogućimo takav boravak djeci u Hrvatskoj koja nikada nisu bila na moru.”

Našim programom Tisuću dana na Jadranskom moru osigurali smo besplatna ljetovanja djeci bez roditeljske skrbi, djeci iz obitelji slabijeg imovinskog stanja te djeci s posebnim potrebama i zdravstvenim poteškoćama. Ove ćemo godine obilježiti već četvrtu godinu provedbe toga programa, a protekle je tri godine u našim objektima ljetovalo više od tisuću djece, što znači da je tisuću malih osmijeha bilo izmamljeno na lice kada su ugledali more i sunce. Većini je to bio prvi susret s morem i prvo ljetovanje. Neizmjerna je sreća koju smo im omogućili, a ovim putem zahvaljujemo svim zaposlenicima koji su sudjelovali u ovom projektu i svojim dobrim djelima širili radost među mališanima.

Dan prije dodjele nagrada dobitnike je primio predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov, koji je istaknuo kako su oni „istinski ponos Hrvatske“. Na prijamu, koji je dobitnicima priredio predsjednik Sabora, podsjetio je kako je riječ o nagradi za humanost, hrabrost, poštenje i dobrotu koja već 12 godina pripovijeda priče svakodnevnih heroja. „Raduje me ovaj susret, kao i sva vaša humana i nesebična djela kojima ste uljepšali 2016. godinu i kojima ste svatko na svoj jedinstven način našu državu učinili ljepšim mjestom za život“, zaključio je Petrov.

 

03.02.2017., Plaza event centar, Zagreb – Svecana 12. dodjela nagrade Ponos Hrvatske herojima koji su svojom hrabroscu, humanoscu, postenjem i dobrotom obiljezili 2016. Svojim su djelima i dobrim namjerama stvarali pozitivno ozracje na lokalnoj i siroj razini te pokazali kako je ljudskost jedina trajna vrijednost. Barbara Novosel, Anabel Babic, Marijan Babic, Dusko Zivic, Arijan Jozic, Ivana Budin Arhanic.
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

03.02.2017., Plaza event centar, Zagreb – Svecana 12. dodjela nagrade Ponos Hrvatske herojima koji su svojom hrabroscu, humanoscu, postenjem i dobrotom obiljezili 2016. Svojim su djelima i dobrim namjerama stvarali pozitivno ozracje na lokalnoj i siroj razini te pokazali kako je ljudskost jedina trajna vrijednost. Valamar Riviera tijekom tri godine, koliko provode akciju Tisucu dana na Jadranskome moru, u hotelima diljem obale ugostili su vise od 1000 djece teskog zdravstvenog stanja ili iz siromasnih obitelji. Mnogi od tih malisana prvi su put bili na moru. Ivana Budin Arhanic, potpredsjednica za razvoj tvrtke Valamar Riviera. Nagradu joj je urucio Emanuel Kovacic, direktor Sektora za odnose s vanjskim subjektima INA-e.
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Ponos Hrvatske nagrada je koja se dodjeljuje osobama koje su svojom humanošću, hrabrošću i poštenjem obilježili 2016. godinu. Djelima kojima su pomagali zajednici na lokalnoj i regionalnoj razini i stvarali bolje mjesto za ljude kojima je pomoć potrebna. Valamar Riviera tijekom tri godine provedbe akcije Tisuću dana na Jadranskome moru ugostila je više od 1000 djece težega zdravstvenog stanja ili iz siromašnih obitelji. Mnogi od tih mališana prvi su put bili na moru.