U Lanterni je, tijekom visoke sezone, zaposleno čak petstotinjak ljudi koji se brinu da njihovim gostima ništa ne uzmanjka, a spajanje tradicije i inovacije te stalno ulaganje rezultiraju brojnim nagradama njihovih gostiju i priznatih udruženja, što im je ujedno i najbolja potvrda da se trud i ljubav koju ulažu u svoj posao, uistinu cijene.

Biti dijelom kampa Lanterna za mnoge je zaista više od posla! Naime, ponositi se činjenicom da si dio ekipe kampa u koji se, samo ulaganjima tijekom 2015. i 2016. u iznosu većem od 120 milijuna kuna, razina usluge i sadržaja podigla na četiri zvjezdice, automatski znači biti dio ekipe koja uživa u onome što radi i svoje zadatke obavlja s posebnom pažnjom i ljubavlju.

U timu kampa Lanterna zaposleno je 16 voditelja i to na raznim poslovima: animacija, hortikulturno održavanje, tehničko održavanje, odjel recepcije i odjel domaćinstva, odjel hrane i pića… Ponosni su i na novi odjel bazena i plaža koji je uspostavljen ove godine sa 17 zaposlenika koji upravljaju s 3,2 km plaže i više od 2.000 m2  vodenih površina na bazenima diljem kampa, odjel hrane i pića koji je od ove sezone i dodatno proširen pa pokriva tratoriju La Pentola i Adriju s dvama objektima pripojenima Adriji (TakeAway i Beach Bar) te The Beat Beach Club na novoj proširenoj plaži Valetica, atraktivni snack bar Mezzino u novom vodenom parku i pool barom Movida na novoobnovljenom bazenu uz more.

Kako bi se gosti uistinu osjećali potpuno opušteno i rasterećeno, sigurni da će se u Valamaru u svakom trenutku pobrinuti za sve njihove potrebe, u Lanterni je tijekom visoke sezone zaposleno čak petstotinjak ljudi.  „Ove nam je godine cilj doseći  visoku brojku od 11.000 gostiju (oko 4000 ležajeva u mobile homovima i oko 6.500 gostiju na camping parcelama). Naši vrijedni zaposlenici zaduženi su za više od 20 km prometnica koje sami održavaju, 8 do 9 km optike, 20-ak km strujne infrastrukture i 90 km živice i zelenih ograda“, pojašnjava direktor kampa Bruno Radoš. Ove uistinu impresivne brojke su, između ostalog, ovom kampu osigurale certifikat Leading Campings of Europe. Naime, riječ je o 39 najboljih kampova Europe i u Hrvatskoj su samo tri člana ovog elitnog udruženja, a certifikat može dobiti samo jedan kamp u regiji – u Istri je to upravo naš kamp Lanterna.

„Prema kategorizaciji ADAC/ANWB-a imamo 5 zvjezdica i na to smo posebno ponosni i zahvalni jer nas ocjenjuju i gosti i auditori. Znamo da nije lako ući u tu skupinu, ali nam je to velika čast i jedna od važnijih nagrada jer je dodjeljuje njemački autoklub koji značajno utječe na sva emitivna tržišta, a posebno na njemačko i nizozemsko. Svako nam je priznanje samo dodatni poticaj, a nagrada KUH-a i ostalih, poput TripAdvisora u kategoriji posebnih objekata na kojemu smo s 9. mjesta prošle godine skočili na 1. mjesto u regiji, smatramo potvrdom da gosti vide i cijene trud koji stalno ulažemo“, ističe Bruno Radoš.

Od ukupnoga broja gostiju koji godišnje posjete ovaj kamp 40 % čine Nijemci, 12 % Austrijanci, 20-ak % Nizozemci, a 8 % je Slovenaca, Talijana i Danaca.

Premda novčane investicije u kamp Lanterna doista zvuče ozbiljno, u timu Lanterna tumače kako je i svaka nova investicija za njih novi izazov jer im postavlja još veće standarde, nove koncepte, nove organizacije i nameće još kvalitetniju razinu usluge.

„Uz same radove, u pitanju je i izrada koncepata te sudjelovanje u samim projektima. Već se krenulo i s projektima za 2017. godinu. Ovogodišnja je investicija na razini nešto višoj od 87 milijuna kuna i cijeli je tim kampa i involviranih centralnih službi, svatko u svom segmentu, dao doprinos pri realiziranju novosti u kojima naši gosti sada uživaju“, zadovoljni su u timu Lanterna.

Naglašavaju kako je najviše zaposlenika u odjelu hrane i pića u kojemu je 95 djelatnika odgovorno za gastronomske i enološke delicije, na recepciji se izmjenjuje 40-ak djelatnika koji su kvalificirani da gostima daju brojne informacije, od onih vezanih uz kamp do preporuke izleta ili ideje za kupnju kvalitetnih lokalnih proizvoda. O plažama i bazenima, njihovoj čistoći i urednosti brine 17 zaposlenika, dok predivne zelene površine održava 17 djelatnika hortikulturnog održavanja. Devet je domaćica uvijek na raspolaganju za sve upite ili zahtjeve gostiju i upravljau timom od 70-ak zaposlenika.

Ono čime se tim Lanterna ponosi i čemu teže svi veći turistički objekti jesu i stalni sezonci koji se svake godine vraćaju u kamp. Naime, tijekom sezone u Lanterni su čak 43 stalna sezonca. Kamp Lanterna privlačan je i mladima pa je i ove godine, u ukupnom broju zaposlenih, sve veći udio mlade radne snage, studenata i učenika, svih godina – jedan zaista kvalitetan spoj iskustva i mladosti.

S druge strane, ima i jubilaraca kao što je Dario Radešić, voditelj hortikulture, koji je gotovo cijeli radni vijek, odnosno punih 30 godina proveo u ovom kampu, a zaposlenici kažu kako zna svaki kutak i svaku biljku posađenu u protekla tri desetljeća.

Uz Daria tu je i jubilarac Mladen Šoštar voditelj outleta Adria s punih 35 godina staža. No, koliko se u Valamaru cijeni povijest, kompanija je snažno usmjerena i na budućnost te prati svjetske turističke trendove. Jedan od dokaza takvog načina razmišljanja je i Glamping Village: naselje luksuznih šatora koji su hit među svjetskom kamperskom elitom, a savršeno spajaju ljepotu uživanja u prirodi i svježem zraku te sve pogodnosti koje luksuzno ljetovanje nudi.

„Obične mobilne kućice imaju svoj životni ciklus kao i svaki proizvod, a kako bi se postigao konzistentan rast, ide se na nove proizvode ili na razvijanje postojećeg. Mi smo odlučili razvijati ponudu tematskim naseljima, ali i uvesti novi proizvod u vidu glampinga. Imamo glamping šatore čija je cijena malo ispod premium razine mobilnih kućica, a sretni smo što možemo reći da se pokazao kao dobar proizvod“, objasnili su u timu Lanterna koji je najbolji dokaz kako se posvećenost gostu, spajanje tradicije i inovacije te stalno ulaganje uvijek višestruko isplate.

Novi sadržaji i dodatne pogodnosti za goste

U ovoj sezoni Lanterna je dobila niz novih sadržaja, među kojima se izdvajaju obiteljski vodeni park površine 4500 kvadratnih metara te preuređeni kompleks s morskom vodom površine 2500 kvadratnih metara. Dodatne su pogodnosti za goste Mediterranean Garden Premium Village s 50 mobilnih kućica površine 34 m2 i Marine Village sa 69 mobilnih kućica površine 32 m2. Novost je i sedam glamping šatora površine 35 m2, dok je 16 Standard parcela preuređeno u 23 Comfort parcele prosječne veličine 100 m2. Uz to, tim kampa Lanterna upravlja s ukupno pet F&B outleta od kojih su tri potpuno novootvorena.  Kamp je dobio i dodatnu atrakciju izgradnjom nove pješčane plaže površine 3500 m2 s bazenom i Beach Clubom.