Prošlogodišnja brojka od 50.000 posjetitelja prvog Poreč Open Aira dovoljna je potvrda Poreča kao fantastične festivalske destinacije. Treba li uistinu još koji razlog održavanja ovog jedinstvenog festivala i ove godine? Mislimo da ne.

Kako je jedna od okosnica festivala glazba, sasvim je u redu da se festival i otvori glazbenom poslasticom te je stoga 23.6. ljetna pozornica na Rivi ugostila najpopularnije rock izvođače danas: virovitičku Vatru i zagrebački Pavel koji su bez problema zapalili brojnu publiku. Sve do 16. rujna Poreč će u svoj zagrljaj primiti nove tisuće posjetitelja željnih glazbe, dobre zabave i događanja koja će upotpuniti njihov odmor i doživljaj destinacije. Kao i prošle godine, svi su programi besplatni, jedina je valuta osmijeh i dobra volja!

PROGRAM UKRATKO:

Ponedjeljkom: Circus in the City na raznim lokacijama diljem grada. U opuštenoj večernjoj šetnji gradom susrest ćete hodače na štulama, akrobate i žonglere koji će vas pozivati na zabavan završetak večeri na ljetnoj pozornici uz njihov Cabaret Show.

Četvrtkom: Princess Ball na otoku svetog Nikole. Djeca će upoznati princa i princezu, slikati se s omiljenim likovima iz crtanih filmova i uživati u dress up kutku, facepainting & tatoo korneru, modeliranju balona…

Srijedom: program Street Music donosi nastupe brojnih domaćih glazbenika na nekoliko lokacija u centru Poreča: Trg Slobode, Lapidarij, park Matije Gupca, Trg Jurja Dobrile. Uz razne glazbene izvedbe moći će se doživjeti pravi festivalski duh.

Petkom: Osim što ćete uživati u zadivljujućem prizoru osvijetljene šetnice Lungomare, pet tjedana zaredom, počevši od 21.7. na ljetnoj pozornici na Rivi zabavit će vas vrhunski tribute bendovi grupa Queen, Red Hot Chili Peppers, U2, Bon Jovi i Coldplay.

Nedjeljom: Istra Inspirit na otoku Sveti Nikola. Puno smijeha, pravi doživljaj uz zabavno istraživanje povijesti te s puno interakcije za odličan završetak tjedna!

Svakim danom: Open Air Cinema u vrt Ville Polesini ili na šetnici Lungomare gdje će posjetitelji moći uživati uz filmove raznih žanrova.

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč, od 24. do 27. kolovoza razne lokacije diljem grada bit će pozornica Street Art Festivala, dok nas tjedan kasnije u Lapidarijumu očekuje Jazz in Lap.

Sam kraj kolovoza također je rezerviran i za MTV Summerblast, najbolji party za završetak ljeta.