Turnir se još jednom dokazao kao vrhunsko sportsko natjecanje za koje je interes sportaša i publike iz godine u godinu sve veći

Impresivna brojka od 74 306 posjetitelja, koliko ih je ove godine posjetilo Poreč Major (prošle ih je godine bilo 62 000), samo je još jedan od dokaza kako je riječ o uistinu respektabilnom sportskom, ali i turističkom događaju koji iz godinu u godinu pobuđuje sve veće zanimanje.

Za muški finale pred stadionom je ostalo više od 1500 ljudi jer je stadion s oko 5000 gledatelja već bio dupkom pun. No rekordni dan posjeta ipak je bila subota sa ženskim polufinalima i mečevima za broncu i zlato te muškim osminama finala i kasnoposlijepodnevnim četvrtfinalima kada je turnir pratilo nevjerojatnih 22 356 posjetitelja. U nedjelju, kada su se igrala četiri meča, odnosno muška polufinala, meč za treće mjesto i finale zabilježeno je čak 17 665 posjetitelja.

Zadovoljstvo postignutim na ovogodišnjoj završnoj tiskovnoj konferenciji nije skrivao ni Hannes Jagerhofer, glavni direktor turnira tvrtke Beach Majors GmbH. Priznao je kako je iznimno zadovoljan svim parametrima: popunjenošću tribina, time koliko igrači vole igrati u Poreču, ali i ulaskom austrijskoga tima Doppler i Horst u finale. Štoviše, za sljedeću je godinu najavio i odličnu ideju odigravanja poslijepodnevnih i večernjih mečeva, od čega se ove godine odustalo zbog  večernjih utakmica Europskoga prvenstva.
Na Poreč Majoru je prije svega trijumfirala vrhunska odbojka na pijesku i broj gledatelja na stadionu i pred televizijskim ekranima, koji je pokazao da interesa za odbojku na pijesku svakako ima.

Zabavni sadržaji u Valamarovoj fan zoni

Zabavni sadržaji u Valamarovoj fan zoni

 

Posebna foto kabina, šetnja Poreč Open Air festivalom i Kids Corner bili su jako popularne atrakcije

Valamar je svim posjetiteljima pripremio posebna iznenađenja, zabavu i opuštanje u čak trima sekcijama. Za najmanje je organiziran Kids corner u kojemu su se, uz nadzor dječjih animatora, djeca mogla zabaviti uz različite igračke, društvene igrice ili bojenjem i crtanjem. Djeci, ali i svim odraslima zanimljiva je bila sekcija posvećena sadržaju Poreč Open Air festivala u kojoj je bilo moguće doživjeti dio bogatoga programa toga jedinstvenog festivala. Djeca su tako uživala u susretu s omiljenim likovima iz crtića, učili modeliranje balona ili sudjelovati u šarenom i zabavnom oslikavanju lica, što je samo mali dio obiteljske atrakcije, Bala princeza. Posebno su zabavne bile radionice žongliranja i turniri u žongliranju na kojima su najbolji novopečeni žongleri osvojili vrijedne Valamarove nagrade.  Posjetitelje je oduševila i posebna foto kabina s brojnim rekvizitima u kojoj su mogli snimiti malo drugačiju zabavnu fotografiju kao uspomenu na ovo sportsko natjecanje.

„Jako sam uzbuđena što sam ovdje! Tijekom svih mečeva vrijeme je bilo savršeno, a navijači su svaki put stvorili fantastičnu atmosferu. Poreč je zbilja divan grad, istinski dragulj sa sjajnim ugođajem. Sve je vrlo dobro organizirano i zaista sam zadovoljna kako su se u Valamar Rivijeri brinuli za nas. Usluga i smještaj u hotelu Valamar Zagreb su besprijekorni, a velika je prednost hotela u činjenici što je vrlo blizu terenima. Osim toga, svi se zaista trude kako bi nam boravak bio što udobniji i kako bismo se u potpunosti mogli usredotočiti na mečeve i pripreme.“- Agatha Bednarczuk Rippel (Brazil)

odbojka

„Neki dan sam pratila meč na pomoćnom terenu u blizini hotela Valamar Zagreb. Bilo je vrlo opuštajuće gledati meč u hladu, iz udobne ležaljke s osvježavajućim pićem u ruci. Obližnji hotel Valamar Zagreb je sjajno mjesto i jako mi se svidio njihov sponzorski šator sa zabavnim izvođačima i lounge zonom. Zaista rade sjajan posao kako bi ovu fantastičnu seriju učinili još uzbudljivijom i privlačnijom za sve posjetitelje natjecanja Poreč Major. A okruženje je savršeno za sve vrste sportskih aktivnosti, što je meni osobno iznimno važno.“ – Laura Ludwig (Njemačka)