Najvažnije i najzanimljivije kulturno-zabavno događanje ovoga je ljeta festival Poreč Open Air, koji svojim bogatim programom nastavlja svakodnevno uveseljavati građane i posjetitelje Poreča.

Dok se polako približavamo samom vrhuncu festivala s kojim ćemo se 10. rujna pozdraviti do iduće godine, događanja je sve više, a najbolje tek slijedi…

U sklopu glazbenoga programa festivala Music Nights subota je rezervirana za urbane zvukove akustične svirke uživo pod nazivom Unplugged na čak sedam lokacija u Poreču. Utorkom možete uživati u ludim ritmovima R&B-ja u programu Get your rhythm&blues, dok su srijede rezervirane za romantična druženja uz vrhunske džez glazbenike i program Just Jazz. Petak je nezaboravan uz druženje do ranih jutarnjih sati uz dinamičnu elektroničku glazbu pod nazivom Electric.

Nedjeljom se prepustite mističnoj povijesti i mitovima Istre i Poreča uz jedinstveni program Istra Inspirit, ponedjeljkom prošećite rivom u veselom raspoloženju programa Circus in the City , a četvrtkom razveselite svoje mališane ili se jednostavno vratite u djetinjstvo na Balu princeza na otoku Sveti Nikola.

Svjetlosni efekti, laserski labirint i hipnotizirajuća svjetlost fantastične show atrakcije Lasermana petkom naglašavaju ljepotu povijesnih zidina grada, dok posjetitelje očekuje i fascinantni labirint od lasera.

Svi ljubitelji filmske zabave svakodnevno imaju priliku uživati u Open Air Cinema, filmskim projekcijama pod vedrim nebom u Villi Polesini ili na lokaciji porečke šetnice Lungomare.

poa1

Ne zaboravite, svi su programi besplatni, a jedino što svakako trebate ponijeti sa sobom je – dobra volja.

Circus in the City: gledajte i sudjelujte!

Svakog ponedjeljka u večernjim satima ulicama staroga grada vladaju brojni cirkusni performeri, donoseći šarenilo i veselje cirkusa u sklopu programa Circus in the City.  Već je prvu izvedbu cirkusanata početkom srpnja pratilo nešto više od petsto građana i turista Poreča, a posebno oni najmanji koje su cirkusanti oduševili vratolomnim točkama žongliranja i šetnjama akrobata po trapezu. Treba li uopće spominjati da je bilo i onih koji su se pridružili showu i sami se okušali u jednoj od zabavnih točaka?

poa6

Bal princeza, jedinstveni zabavno-edukativni program

I mališani imaju svoj omiljeni program, i to svakog četvrtka na otoku Sveti Nikola u parku ispred dvorca Valamar Isabella: Bal princeza.

Ovaj zabavno edukativni show toliko je zaintrigirao brojne roditelje i djecu da jedna predstava tjedno jednostavno nije dovoljna. Više 200 posjetitelja prvog Bala princeza dočekalo je mnoštvo likova iz crtića, radionice mačevanja koju je vodio kostimirani vitez, modeliranja balona te šarenih oslikavanja lica, a vrhunac je bio susret s princom i princezom. Uz uživanje u palačinkama, fritulama i jagodama sa šlagom, klinci i klinceze pamtit će ovu večer još dugo, dugo.

poa4

Istra Inspirit – jedinstveni doživljaj na koji se posjetitelji vraćaju

Ovaj kulturno-umjetnički scenski program koji se u sklopu festivala održava svake nedjelje od 20:30 sati na otoku Sveti Nikola, privlači sve više posjetitelja, od kojih se mnogi i vraćaju, a osobito ga vole obitelji i djeca. Tijekom obilaska otoka publika prati svijet mitova i legendi Istre, kao i čarobni svijet Julesa Vernea i njegove mašte, romantičnu ljubavnu priču grofa Polesinija i supruge Isabelle, te zgode i nezgode slavnog kapetana Morgana i njegove družine.  Nikako ne propustiti – predstava je na programu festivala svake nedjelje do 21. kolovoza.

Građanima Poreča je uz predočenje osobne iskaznice osiguran besplatan prijevoz brodom na otok, dok ostali posjetitelji mogu kupiti povratnu obiteljsku kartu za četiri člana, za samo 50 kuna.  Za oba programa potrebna je prethodna rezervacija putem e- maila: Vlatka.Ilecic@valamar.com.

poa5

Laserman i Cirque du Soleil plesačice – dašak čarolije u Poreču

Petkom u 22:15 h na porečkoj rivi započinje jedinstveni glazbeno – umjetnički spektakl baziran na manipulaciji laserskim zrakama umjetnika svjetskog glasa – Lasermana. Osim Lasermana, laserskog labirinta te posebno, gotovo čarobno, osvjetljene šetnice Lungomare, Porečane i njihove goste u petak, 22. srpnja oduševile su i atraktivne plesačice poznate skupine Cirque du Soleil koje su zavladale su promenadom i plijenile poglede uistinu mnogobrojne publike.

poa2

Club MTV Europe Summerblast – kruna festivalske sezone u Poreču

Spektakularan kraj ljetne festivalske sezone, koji je ujedno i kruna događanja Poreč Open Air, svakako je festival Club MTV Europe Summerblast, koji je okupio uistinu    impresivan popis glazbenika čiji će zarazni ritmovi 19. i 20. kolovoza oduševiti posjetitelje porečke Peškere.

Premijerno izdanje festivala obilježit će nastup popularnoga belgijskog DJ-a Lost Frequencies, pravim imenom Felix de Laet. Publiku će zabavljati i poznati nizozemski DJ i glazbeni producent Fedde le Grand.

Posjetitelje porečkog spektakla očekuje i nastup novog imena, a on je Anton Zaslavski, javnosti poznat kao Zedd. Impresivnoj postavi priključit će se i danski DJ i producent Martin Jensen.

Atmosferu će dodatno zagrijati i nastup dua R3wire & Varski. Svoju glazbu publici će predstaviti i jedan od najutjecajnijih DJ-eva u regiji Aldo Morro, a na pozornici će im se pridružiti i hrvatsko-slovenski DJ dvojac Vanillaz.

Tako se na listu izvođača na kojoj se već nalaze Example, Jonas Blue, Steve Aoki i Zeds Dead upisalo još nekoliko vrhunskih glazbenika koji jamče odličnu zabavu.