Brojimo sitno. Desetak dana koliko nas dijeli od službenog početka 1. srpnja proletjet će kao u trenu, osobito kad s posebnim veseljem čekamo da nas ponese festivalski ritam Poreč Open Aira.Obilje glazbe raznih žanrova, performansa i predstava za sve uzraste, smijeha i veselja tog se dana seli na ulice i trgove Poreča te na prekrasni otok Sveti Nikola, a festivalska će pozitiva vladati do 15. rujna. Ponovno će se tražiti mjesto više na popularnim predstavama Istra Inspirita i Balu princeza, baš kao i dodatne ležaljke za uživanje u filmovima pod zvjezdanim nebom. Festival će i ove godine završiti u velikom stilu – Tunalicious Street Food Festivalom i četvrtim međunarodnim izdanjem natjecanja, Offshore World Challenge – Poreč 2018 (Međunarodni kvalifikacijski turnir u lovu na veliku ribu), kada će 15. rujna pozornicu preuzeti dečki iz S.A.R.S.-a i Dino Dvornik tribute band.

 ŠTO, GDJE, KADA?

Svakoga dana: Open Air Cinema – besplatne projekcije raznim filmskih žanrova u vrtu Ville Polesini ili na livadi uz Lungomare.

Ponedjeljak: Circus in the City – žongleri, hodači na štulama, plesači na svili i smiješni klaunovi zavladat će ulicama Poreča, a na samom kraju dana održat će se atraktivni Cabaret Show na ljetnoj pozornici na rivi.

Utorak: Program Street Music dovodi glazbu svih stilova na porečke ulice i trgove. Opustite se i zaplešite uz odlične izvedbe bendova uživo!

Četvrtak: interaktivni program za mališane Bal princeza – druženje s princezom i princem, fotografiranje s omiljenim likovima iz crtanih filmova te brojne radionice u prekrasnom okruženju Valamar Isabella V Level Castlea.

Petak: World Stage – ponovite pjesme omiljenih glazbenika jer stižu tribute bendovi Queena, The Beatlesa, Davida Bowieja, Beyonce, Jamesa Browna, ABBA-e i Red Hot Chili Peppersa.

Nedjelja: Istra Inspirit popularna scensko-edukativna atrakcija za sve uzraste na otoku Sveti Nikola na kojem će se posjetiteljima dočarati legende iz istarske mitologije.