Nikad bogatiji Tunalicious Street Food Festival okupit će vrsne chefove koji će na porečkoj rivi pripremati poslastice od tune koje će se moći kušati i u brojnim gastro cornerima.

Bliži se kraj još jednog Poreč Open Aira. Ako se pita lokalno stanovništvo, a i njihove goste, nažalost. Nakon više od dva mjeseca besplatne zabave za sve, festival će završiti velikim gastronomskim događajem Tunalicious Street Food Festival, a njegov će kraj označiti i kraj trećeg izdanja ljetnog festivala u Poreču uz nastupe regionalno popularnog S.A.R.S.-a i Dino Dvornik tribute banda.

Posjetitelje ove godine očekuje nikad bogatiji Tunalicious Street Food Festival s najukusnijim specijalitetima od tune. Vrsni chefovi na porečkoj će rivi pripremati poslastice koje će se moći kušati i u brojnim gastro cornerima. Među delicijama će biti sendvič vitello tonnato, burger od tune, tacosi na bazi tune, sushi, tuna wrap, tuna steak, ražnjići od tune i sabljarke, tuna tartar, salata od hobotnice, dagnje na buzaru, razne vrste školjaka, lignje, srdele i brodet s palentom… Sve što s tunom možete i zamisliti.

Dok posjetitelji uživaju u finim jelima, za dobru glazbu će se brinuti bendovi i DJ koji će nastupati na ljetnoj pozornici na rivi. No festival Tunalicious ove godine u Istru dovodi i Tuna Restaurant Week, koji će pak svim posjetiteljima od 8. do 15. rujna nuditi inovativna jela od tune u odabranim porečkim restoranima po pristupačnoj cijeni. U restoranu Spinnaker u petak 14. rujna posjetitelje očekuje novo izdanje Spinnaker Gourmet Stagea, serije posebnih večera, ovaj put također s temom tune, a gastronomske kreacije u izvedbi Spinnakerovih chefova Ivana Ergovića i Gorana Hrastovčaka povezat će se s vrhunskim vinima slovenske vinarije Puklavec.

Inače je Tunalicious dio programa Special Events u koji su bili uključeni i koncerti brojnih tribute bendova na porečkoj rivi. Koncept World Stage u Poreč je tako doveo tribute bendove Queena, The Beatlesa, Davida Bowieja, Beyonce, Abbe, Jamesa Browna i Red Hot Chili Peppersa.

Ovogodišnje izdanje Poreč Open Aira počelo je 1. srpnja programom Istra Inspirit na otoku Sveti Nikola, tijekom kojega su sudionici svake nedjelje obilazili otok uz pratnju čarobne glazbe te mnoštvo vila i vilenjaka. Circus in the City ponedjeljkom je pretvarao grad u cirkus na otvorenom, a uz program Open Air Cinema posjetitelji su mogli uživati u projekcijama filmskih hitova. Program Street Music utorkom je razigravao porečke ulice, dok je četvrtak i ove godine bio rezerviran za najmlađe i magičan svijet bajki. U prekrasnom okruženju dvorca Valamar Isabella mališani su cijelog ljeta uživali u programu Bal princeza i bajkovitoj priči uz mnoštvo iznenađenja, radionica, predstava i likova iz omiljenih crtanih filmova.

Samo je prošle godine u sklopu Poreč Open Aira nastupilo 130 izvođača u 20 različitih programa tijekom 59 dana za više od 60 tisuća posjetitelja. Vrijednost festivala već je nakon prvog izdanja prepoznala Turistička zajednica Istarske županije koja mu je 2016. dodijelila prestižnu nagradu Zlatna koza (Capra d’Oro) u kategoriji festivala, a na Danima hrvatskog turizma 2017. Poreč Open Air bio je jedan od triju finalista u kategoriji turističkog događaja godine.

Četvrti turmir Offshore World Challenge stiže u Poreč

Četvrto izdanje najvećeg natjecanja u lovu na veliku ribu (Big Game Fishing) u Hrvatskoj Offshore World Challenge održat će se od 12. do 15. rujna u Poreču, paralelno s festivalom Tunalicious. Na Tunaliciousu će se naime posluživati svježe ulovljena riba tijekom natjecanja Offshore. Turnir Offshore World Challenge u lovu na veliku ribu prošle je godine okupio više od 300 natjecatelja iz osam država na sedamdesetak brodova pa će i ove godine gledatelji moći uživati u promatranju polaska brodova s gradske rive ujutro i svakodnevnim vaganjima dnevnih kapitalaca na rivi navečer.