Porečki delfin je plivački izazov za svakoga i nije važno koji po redu stignete na cilj jer ste svoju medalju i majicu osigurali samim sudjelovanjem.

S oko 1500 sudionika Porečki delfin danas predstavlja najveći plivački rekreativni događaj u Hrvatskoj, ako ne i šire. Taj je međunarodni sportski događaj jedinstven jer plivati može svatko, a poseban je osjećaj plivati u porečkom akvatoriju s prekrasnim pogledom na starogradsku jezgru Poreča. Glavni su događaji na manifestaciji natjecateljski plivački maraton Cro Cup na 5000 m i rekreativni maratoni od 1500, 3000 ili 5000 m, po slobodnom izboru svih sudionika. Plivati možete s perajama ili na „luftmadracu“, trbušno ili leđno, kako god vam odgovara.

Na prošlogodišnjem izdanju Delfina sudjelovalo je 1280 plivačica i plivača iz čak 17 zemalja, među njima čak i gosti s Novog Zelanda i Kube! Tradicionalno najveći broj stranih sudionika dolazi iz Mađarske, Italije, Slovenije, Austrije i Njemačke, a ne zaostaju ni domaći plivači. Tako je prošle godine od ukupno 481 plivača iz Hrvatske čak 323 bilo iz Istre, odnosno čak 246 s područja bivše Općine Poreč!

Ove smo se godine, kao kompanija s iskustvom u brojnim sportskim i zabavnim događanjima, uključili i u ovaj projekt u ulozi sponzora-partnera i domaćina kako bismo svojim znanjem i resursima dodatno obogatili program manifestacije. Tako će ovogodišnji Delfin započeti već tradicionalnim Carbo loading partyjem na našoj novootvorenoj Pentoli na Picalu 1. rujna, dok dan nakon uz sam plivački maraton uvodimo utakmice vaterpola i brzinsko plivanje u sprintu te svim sudionicima omogućujemo upoznavanje i druženje s nekoliko naših plivačkih olimpijaca. Obitelji s djecom uživat će u bogatom animacijskom programu s dječjim predstavama i kostimiranim likovima, dok će se nešto stariji u zoni za zabavu moći okušati u skakanju na velikim napuhancima ili sudjelovati na turniru i osvojiti simbolične nagrade. Naravno, neće nedostajati niti dobre glazbe niti ukusnih zalogaja. U zoni za opuštanje na plaži sve će posjetitelje i sudionike čekati lokalno craft pivo po promotivnim cijenama i besplatna masaža vrijednih masera.

Ovogodišnje izdanje rekreativno-plivačkog maratona Porečki delfin održava se u organizaciji Kluba za daljinsko plivanje Poreč te uz potporu naše kompanije i Turističke zajednice grada Poreča. Svi ste pozvani!