Fond za izvrsnost u sportu, osnovan je 2017. godine s ciljem prikupljanja novčanih sredstava namijenjenih sportašima i klubovima koji ostvaruju izvrsne rezultate te svojim nacionalnim i internacionalnim uspjesima promoviraju Poreč kao značajno sportsko-turističko odredište.

Sportska zajednica Grada Poreča kontinuirano ulaže napore u osiguravanje što boljih infrastrukturnih uvjeta i poticanje što većeg broja građana na bavljenje sportom radi očuvanja zdravlja, smanjenja pretilosti u djece te promociju zdravih životnih odabira. Vrhunski uspjesi profesionalnih sportaša poticaj su građanima na veću fizičku aktivnost i rekreaciju te dodatna promocija Poreča kao istaknute sportsko-turističke destinacije.

Donaciju je u ime Sportske zajednice Grada Poreča preuzeo gradonačelnik Loris Peršurić.

“Kao grad sporta, moramo voditi računa o svim aspektima sporta u našem gradu. Glavni korak, a to je infrastruktura, je učinjen. S Otvorenjem škole na Finidi Porečani na raspolaganju imaju šest javnih dvorana, što je samo dodatno povećalo kvalitetu sporta. Osim toga, klubovi i sportaši veliki su ambasadori našeg grada. One najbolje, koji ime Poreča predstavljaju ne europskim i svjetskim razinama, želimo nagraditi i zato je i osnovan Fond za izvrsnost u sportu. Radi se o fondu koji će financijskim sredstvima podržavati najuspješnije sportaše i klubove Poreča, kao i one od iznimne važnosti za naš grad. Valamar je i prošle godine prepoznao važnost sporta u našem gradu i donirao sredstva Fondu za izvrsnost. Ovim im se putem zahvaljujem što nastavljaju ulagati u sport u našem gradu i ove godine sa znatnim ulozima”, kazao je gradonačelnik.

„Ova donacija dio je inicijativa u okviru krovnog programa društveno odgovornog poslovanja Valamara pod imenom „Volimo sport“  u sklopu kojeg intenzivno radimo na promicanju i poticanju izvrsnosti u sportu. Nadam se da ćemo ovom donacijom pomoći porečkim sportašima u njihovim daljnjim uspjesima“, izjavio je Andrea Štifanić, direktor sektora upravljanja imovinom i općih poslova Valamar Riviere.