Prije nekoliko godina MICE (Meetings, Incentives, Conferences and Events) odjel Poreča bio je tek u začetcima, a danas je to tim kreativnih i karizmatičnih individua kojima je dinamičnost svakodnevnog posla upravo ono što ih „tjera“ da iz dana u dan budu sve bolji i da rastu zajedno s destinacijom i objektima koji sa sigurnošću danas zadovoljavaju i najzahtjevnije klijente.

Aleksandar Gergorić i kolegica Lana Radolović Jakus zajedno u Valamar Rivijeri imaju više od 25 godina radnog iskustva te se odlično nadopunjuju svježinom i kreativnošću najmlađih članova tima – Karolinom Gojtan i Sabrinom Oštrić. Da svakodnevno pristižu upiti novih partnera, brine se produžena ruka tima sa sjedištem u Zagrebu – Zrinka Madunić, koja radnim iskustvom, upornošću i znanjem uspješno dobiva povjerenje onih koji još nisu boravili u našim hotelima. Osim toga, naša je Zrinka i certificirani voditelj seminara Up! Service Culture (UPLIFTING) te redovni član Udruge profesionalaca kongresnog turizma (HUPKT). Na čelu tog malog ali iznimno učinkovitog tima je David Manojlović, voditelj odjela grupne i MICE prodaje u Valamar Rivijeri.

Prošlogodišnjim otvorenjem Valamar Isabella Resorta dobili smo dodatnu vrijednost destinacije i samim time privukli pažnju partnera koji i samu regiju do sada nisu doživljavali kao destinaciju za održavanje kongresa. Da cijela ova „priča“ ima samo svijetlu budućnost osigurat će nam nove investicije već sljedeće godine i pretvaranje hotela Pical u najveći kongresni kompleks ovog dijela Hrvatske.

Odlasci na specijalizirane sajmove, akvizicije i forume samo su neke od aktivnosti kojima na inozemnom tržištu pokazujemo da se ono što naša destinacija nudi može u svakom aspektu usporediti s renomiranim europskim destinacijama specijaliziranim za održavanje kongresa. Tome u prilog ide i nedavno otvorenje višenamjenske dvorane hotela Valamar Diamant koja je zasjala u novom ruhu na otvorenju konferencije Windays 2016., kojemu je prisustvovalo više od 1200 uzvanika.

Osluškivanje tržišta, praćenje noviteta u MICE industriji, konstantno obogaćivanje postojeće ponude i brižni odnosi s partnerima samo su neki od segmenata toga dinamičnog posla pa su i razlog zbog kojih tim svaki zadatak i novo događanjesmatra i novim izazovom jer „prodaja i organizacija seminara, kongresa, događanja i motivacijskih skupova nije samo dio svakodnevnog posla“, kažu, „već je postao – dio nas“.