Možete li zamisliti da vam je otac jednoga dana rekao da uzima stanku na poslu te vas privremeno ispisuje iz škole da biste putovali Europom? Teško, zar ne? A upravo je to napravio Britanac Richard Thorley prije dvije godine, a isti se scenarij ponavlja iz godine u godinu.

Ove je pak godine svoju obitelj (ženu i dvoje djece) odučio provesti hrvatskom obalom. Točnije, našim kampovima. Pasionirani putnik i neobičan tata uspješan je britanski bloger koji svoja iskustva u našim kampovima dijeli s brojnom internetskom publikom koja ga je i dosad pomno pratila kroz avanture diljem 33 europske države i preko napisanih 450 blogova. Obitelj Thorley putuje kamperom, a dosad su obišli i odsjeli u pet naših kampova: kamp Marina, Camping Resort Krk, kamp San Marino, kamp Orsera te kamp Solitudo. I znate što? Oduševljeni su našom obalom i Valamarovim kampovima. Uostalom, citiramo:

„Kažu da je ‘Hrvatska puna života’, a mi smo se apsolutno zaljubili u svaki aspekt vaše prekrasne zemlje i spektakularni raspon kampova na obali kao što su Camping Resort Krk, kamp Marina ili kamp Solitudo“.

Danas je gotovo nemoguće razumjeti svijet putovanja i turizma bez mišljenja blogera jer su tekstovi koje objave na Facebooku, Twitteru ili drugim društvenim mrežama gotovo najvažniji. A s obzirom na dostupnost svih informacija bilo gdje i bilo kada preko naših pametnih telefona, zapravo i jesu najvažniji! Potencijalni putnici traže iskustva iz prve ruke, a blogovi su im izvor inspiracije pri izboru destinacije i planiranju putovanja. Autori blogova novinari su najnovijega doba, a njihov utjecaj odavno je prerastao utjecaj tradicionalnih tiskanih medija. Oni su utjecajni stvaratelji mišljenja i trendova pa stoga iznimno bitni za sve industrije, ne samo turizam. Zašto ih toliko ljudi prati i cijeni? Prije svega, riječ je o novom mediju koji svakom čitatelju nudi svježinu, interaktivnost, odmah dostupnu informaciju, a bloger je stvarna osoba skojoim se lako identificiramo i stvaramo posebnu vezu jer znamo tko je, što radi i kako izgleda te, ono što je jako važno, možemo s tom osobom komunicirati i raspravljati, što ne možemo kada su tradicionalni mediji u pitanju. Komunikacija je otvorena i bez zadrške, a komentari (pa i kritike) dobro su došli. Za razliku od tiskanih medija, ne moramo biti „politički korektni“, a vjeruje im se više nego ostalim izvorima informacija. I upravo zato smo s veseljem ugostili ovu britansku nomadsku obitelj u travnju, a od 18 svibnja do 3. lipnja u našim ćemo objektima ugostiti čak 13 europskih blogera, a njihove ćemo impresije – kao i dosada – s vama podijeliti u sljedećim brojevima ViV-a.