Početkom srpnja Valamar i pulski Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ sklopili su sporazum o suradnji. Sporazumom su dvije institucije stvorile osnovu za konkretizaciju aktivnosti vezanih uz stručnu praksu studenata, unapređivanje studijskih programa iz područja ekonomije i turizma, održavanje predavanja stručnjaka iz gospodarstva, realizaciju tematskih istraživanja, izrade znanstvenih i stručnih projekata te provođenja ostalih aktivnosti od zajedničkog interesa. 

Navedenim sporazumom napravljen je kvalitativni iskorak akademske zajednice prema povezivanju s gospodarstvom, dok je Valamaru omogućeno aktivnije uključivanje u edukaciju budućih generacija vodećih stručnjaka na području turizma.

Valamar Riviera već je niz godina partner obrazovnim institucijama s kojima promoviramo zanimanja u danas iznimno atraktivnoj i perspektivnoj turističkoj industriji. Preko naših stipendija, učeničkih praksi i programa edukacija i mentorstva želimo mladima pružiti podršku za kvalitetno osposobljavanje za zanimanja u turizmu i profesionalno napredovanje u ovom inovativnom i sigurnom sektoru. Svjesni smo da je ulaganje u ljude, posebice u turizmu, nužno za održiv rast i razvoj te su nam naši zaposlenici na prvome mjestu jer upravo oni imaju ključnu ulogu u postizanju izvrsnosti usluge i dugoročnog uspjeha u turizmu“, istaknula je potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Ivana Budin Arhanić.