Klub Adrenalina osnovan je 1997. i jedan je od najstarijih brdskobiciklističkih klubova u Hrvatskoj. Osnovala ga je skupina prijatelja koja je za tadašnje vrijeme malo drugačije gledala na biciklizam te željela organizacijom utrka popularizirati ovaj sport. O Adrenalini nam govori njezin voditelj Mario Pustijanac.

Kroz klub je u tih dvadesetak godina prošlo mnogo članova, a godišnje u prosjeku okuplja 30-ak aktivnih članova i još toliko rekreativaca. Već nekoliko godina organiziraju Školu brdskog biciklizma, koju pohađa dvadesetak djece od 9 do 14 godina i koji su, kako kaže Mario, „ponos kluba“. Ponos kluba zasigurno su i sestre Zorana i Gorana Težak, najbolje hrvatske biciklistice, iznimno talentirane reprezentativke koje se natječu u različitim disciplinama brdskog biciklizma. Uz sestre, tu je i i Đani Simčić, jedan od najtrofejnijih domaćih brdskih biciklista, koji još dominira našom scenom, te mladi Anthony Bilić.

Kao najveći i najjači brdskobiciklistički događaj u regiji u klubu ističu Kamenjak Rocky Trail koji organiziraju uzastopce 21 godinu, zatim Fullmoon biciklijadu (vožnju za vrijeme punog mjeseca, tri puta godišnje), rekreativni maraton eXtra Vergine te od ove godine i poznatu Valamar Terra Magicu. Upravo je pri organizaciji te utrke nastalo partnerstvo s našom kompanijom koje je već preraslo u pravo prijateljstvo.

Valamar nas je kao partner u organizaciji Valamar Terre Magice oduševio, a sama je lokacija i podrška što se tiče nekih tehničkih detalja bila odlična i brza. Vjerujem da ćemo u budućnosti nastaviti odličnu  suradnju, a za sada je plan tijekom sljedećih nekoliko godina dovesti Valamar Terru Magicu na mjesto koje zaslužuje – želimo da postane i ostane zaista velika i prestižna utrka“, ističe Mario.

Utrku je ove je godine prepoznalo fantastičnih 200 biciklista  i za nju su se radile nove staze te se u pripreme uložilo uistinu mnogo truda. No klub tako funkcionira – kao suorganizator raznovrsnih manifestacija razvijali su poznate staze diljem Istre DH Gračišće, DH Buzet, staze za freeride Antena u Pazinu, Premanturu…

Najveći nam je izazov bilo upoznavanje terena, dovođenje staze u red i davanje početne konture. Probijanjem novih dionica i čišćenjem staza dobili smo na sigurnosti natjecatelja, a i dodali smo neke zabavne dijelove kako bi mogli uživati tijekom utrke. Naime, svakom je natjecatelju bitno vidjeti da se organizator brine o njemu i da je staza vrhunski pripremljena“, priča Mario prisjećajući se priprema za MTB utrku Valamar Terra Magica.

Istra se već niz godina prepoznaje kao odlična lokacija za bicikliste, a zahvaljujući nizu kvalitetnih biciklističkih događanja staze Istre su izrazito dobro razvijene i vidi se ulaganje u ovaj sport.

Mario se slaže: „Posljednjih se godina ulaganjem u cikloturizam i prepoznavanjem ovog sporta i rekreativnog biciklizma kao potencijalom za razvoj turizma počelo ulagati u raznovrsnije projekte i vjerujem da će se time popraviti status ovog sporta te da će se izgradnjom biciklističkih parkova poput ovoga u Rapcu značajno pridonijeti popularizaciji i masovnosti brdskih biciklista.“

Nismo mogli ne pitati Marija otkud ljubav prema biciklizmu… „To je pitanje na koje ne postoji odgovor. Sjedneš na bicikl iz znatiželje i onda shvatiš da se već dvadeset godina maltretiraš okrećući pedale, a nikako da vidiš cilj. No na tom se putu odlično zabavljaš.“ Sve vam je jasno, zar ne?