Tim ovog hotela istaknuo se izrazitim doprinosom u nizu naših humanitarnih inicijativa poput Tisuću dana na Jadranskom moru, a najuspješniji su ipak bili u akciji Veliko srce Valamara. Njihova je kutija za donacije bila puna, a o tome kako im je to uspjelo razgovarali smo na našem druženju 1. prosinca. Upoznajmo ih!

Upravljački tim hotela Allegro čine voditeljica recepcije Dejana Demarin, glavni konobar Elvis Šumberac, voditelj restorana Mirsad Bečirović, domaćica hotela Merisa Horozović Gašparini, voditelj održavanja Ariel Faraguna, šef kuhinje Roberto Mileta, Saša Dermit, pripravnik Anja Knežević i direktor PC-a Klaudia Verbanac. Iz redova ovoga tima dolazi nam čak šest jubilaraca: Ivan Batelić (10 godina), Željko Simeunović (15 godina), Gordana Vozila (15 godina), Dejana Demarin i Klaudia Verbanac (30 godina) te Elvina Gaspari Hudoletnjak (nevjerojatnih 35 godina u Valamaru). Bez obzira na generacijske razlike, ovaj je tim vrlo složan i uigran.

Upravljački tim hotela koordinira radom svih odjela, svaki je od voditelja odgovoran za svoj odjel. Međusobna je komunikacija na zavidnoj razini, vrlo se dobro slažemo, kako u poslu tako i izvan svakodnevnih obaveza. Na početku svake sezone postavljamo ciljeve koje želimo postići i trudom i zalaganjem svih zaposlenika težimo njihovu ostvarivanju“, ispričala nam je simpatična direktorica Klaudia Verbanac.

Dodaje i kako su angažmanom svih zaposlenika skupili najveći iznos u humanitarnoj akciji Veliko srce Valamara te su svi vrlo ponosni što su ostvarili taj cilj. A koja je tajna uspjeha?

Svaki je voditelj bio zadužen za promociju akcije u svom odjelu i prema gostima. Kutija s prilozima nalazila se na frekventnim mjestima u hotelu, ulazu u restoran i nakon zatvaranja restorana na recepciji hotela. Sretni smo što su gosti prepoznali ulogu Valamarova društveno odgovornog poslovanja u zajednici te ćemo se sljedeće godine truditi još više da opravdamo ovogodišnji rekord“, kaže Klaudia.

A mi ne sumnjamo da će uspjeti oboriti vlastiti rekord jer i sami vjeruju da se dobro dobrim vraća te se i sami susreću s brojnim potrebitima kojima i najmanja pomoć puno znači. Osim toga, i ove su ih godine udruge koje ljetuju u Valamaru u okviru programa Tisuću dana na Jadranskom moru iznimno hvalile kao domaćine. Također njeguju odlične odnose s gostima koji, u velikoj mjeri, svake godine za odmor biraju ovaj hotel u našem biseru Jadrana.

Klaudia naglašava: „Imamo veliki broj povratnika, naših stalnih gostiju koji se vraćaju svake godine, a neki od njih i više puta na godinu pa smo s njima stvorili poseban prijateljski odnos i s mnogima smo u kontaktu i tijekom zime. Veseli nas kad nam se naši stalni gosti vraćaju i kad nam kažu da im je Allegro drugi dom te ih pri ponovnom susretu pozdravljamo s ‘Dobrodošli kući’.“

Allegro inače uistinu ima širok spektar strukture gostiju. U predsezoni i posezoni ugošćuju grupe starijih građana, tenisače njihova strateškog partnera Hans Ziscka Tennis, a kako posluju s konceptom Valamar loves bike, u hotel dolazi i veći broj biciklista. U tijeku glavne sezone prevladavaju obitelji s djecom i parovi, što stvarno i ne čudi jer je Rabac predivno mjesto za odmor s prekrasnim krajolikom, plažama, šetnicama i nadasve divnim zaposlenicima na koje je, kaže Klaudia, najviše ponosna. „Zapravo, kako u našem hotelu tako i u drugim hotelima u Valamaru gosti prepoznaju našu ljubaznost, gostoprimstvo i vjerujem da je to jedan od odlučujućih čimbenika za koje se gosti odlučuju i odmor potom provedu u Rapcu“, zaključuje.

A sam se Rabac ove godine iz maloga pitoresknog mjestašca u Labinštini pretvorio u jednu od popularnijih destinacija u ovom dijelu Istre. „Ove nas je godine najveća investicija u turizmu, kojom je Rabac doživio procvat, svrstala u vodeću odmorišnu destinaciju u Hrvatskoj i na to smo vrlo ponosni. Postali smo vrlo tražena destinacija jer nova ljetovališta sa svojim konceptima pružaju gostima naše destinacije sve što požele. Od aktivnog odmora, biciklističkih staza, sportova na vodi, tenisa, kulturnih događanja, prvog festivala Rabac Open Air, romantičnih restorana, beach-barova, uređenih šetnica… Svi naši gosti mogu pronaći ponešto za sebe, a mi zaposlenici trudit ćemo se da im ostvarimo nezaboravna sjećanja kako bi se ponovno vratili u naš Rabac“, ponosno ističe Klaudia te dodaje za kraj: „Sretan Božić i novu 2018. godinu želim mojim timovima, svim zaposlenicima PC Allegro i PC Miramar te svim zaposlenicima Valamar Riviere i njihovim obiteljima!“