Na poznatoj bašćanskoj Veloj plaži smjestio se naš kamp Zablaće, koji je ove godine dočekao pravu preobrazbu i sve goste oduševio svojim novostima.

Mi u kampu imamo još mnogo ideja i želja, no moramo krenuti postupno J“, objašnjava nam voditelj kampa Bruno Bogdanić, ponosan na opsežne radove i novi izgled kampa, kao i na uspjeh Dana otvorenih vrata kampa Zablaće. „Posjetitelje su najviše zanimale nove zone mobilnih kućica te nova zgrada recepcije sa Sky barom, no pozitivno su se iznenadili i dječjim igralištem sa zabavnim programom našega animacijskog tima te izgledom i ponudom otvorene tržnice uz novu zgradu recepcije“, prepričava Bruno prve dojmove te nastavlja: „I djelatnicima kampa jako se sviđaju novouređene zone te s ponosom i lakoćom dočekuju nove i stare goste, koji su također ugodno iznenađeni. Novouređena servisna zona u kojoj se nalazi i osobni smještaj djelatnika dodatno je zadovoljila i sezonske djelatnike koji su ondje smješteni. Modernim zdanjem same nove zgrade recepcije s barom, novom organizacijom ulaza u kamp, dječjim igralištem te otvorenom tržnicom s pozornicom podigla se i kvaliteta pružanja same usluge kampiranja. Svaka novost diže kvalitetu usluge na višu razinu. Istaknuo bih novu zgradu recepcije sa Sky barom koja, osim što se ističe svojom modernom arhitekturom, povećava efikasnost rada recepcije i time osigurava brzu uslugu na zadovoljstvo gostiju kampa.“

Svaki djelatnik svojim znanjem, trudom i zalaganjem pridonosi kvaliteti usluge i zadovoljstvu gosta te čini naš kamp Zablaće ugodnim mjestom za boravak naših gostiju.

Radovi obnove i uređenja započeli su krajem prosinca 2016. i završeni početkom svibnja ove godine da bi sve bilo spremno za doček prvih gostiju i sada ih kamp može primiti više 2000, što je ozbiljan broj. Kamp Zablaće danas na svojih 10 ha površine ima 637 smještajnih jedinica, točnije 130 kamp-mjesta i 507 parcela sa 107 mobilnih kućica. O svemu tome (i naravno gostima) dnevno se brine 46 zaposlenika (sedmoro stalnih i 39 sezonaca i stalnih sezonaca) na čelu s pet voditelja: Kristina Parčić je šefica recepcije kampa, Ana Šteović nadzornica kampa, ATM je pod Matejom Pavlović, Sky bar vodi Mladen Šipuljak, dok je Ivan Dminić voditelj tehničkog održavanja. Voditelj kampa Bruno Bogdanić u Valamaru je od 2010. te je nakon Krka i kampa Ježevac 2016. došao u Zablaće na poziciju voditelja. U njegovu timu vlada prijateljska atmosfera te se, kada to posao dopušta, rado druže uz kavu. Svake godine kao dio aktivnog teambuildinga, edukacije i razmjene iskustava s kolegama organiziraju i obilazak Valamarovih destinacija, preferirajući pritom kampove. U kampu je intenzivno još od ranog proljeća kada kreću pripreme za užurbanu sezonu.

Tijekom sezone uvijek ima više posla, izazova i iznenadnih situacija, ali sve je lakše kada radite u timu vrijednih i predanih kolega. Svaki djelatnik svojim znanjem, trudom i zalaganjem pridonosi kvaliteti usluge i zadovoljstvu gosta te čini naš kamp Zablaće ugodnim mjestom za boravak naših gostiju. Stoga bih iskoristio i ovu priliku da zahvalim našem cijelom timu i ostalim kolegama iz destinacije koji su nam uvijek spremni pomoći“, ističe Bruno dodavši kako se prepoznaje trud i rad svakog zaposlenika te se oni vrijedni tijekom sezone nagrađuju kroz raznovrsne postojeće module nagrađivanja kao što su UP! nagrađivanje, mjesečni stimulativni dodatak i nagrade za porast prodaje (upselling). Kada završi sezona, posla još uvijek ima. Počinje izrada proračuna za sljedeću godinu i novi radovi u kampu. Nakon božićnog odmora, kreću pripreme za novu sezonu i… Koji mjesec nakon, sve ispočetka. No unatoč tempu Bruno je iznimno pozitivan: „Najbitnije je uživati u poslu i raditi ono što voliš. Tada je sve lakše!“

Sigurno je sve lakše kada se radi s dobrim uigranim timom i kada gosti prepoznaju trud. Ove su godine posebno oduševljeni novim izgledom kampa i sadržajem novih mobilnih kućica. Sviđa im se nova moderna zgrada recepcije s barom. Dok su najmlađi oduševljeni novim dječjim igralištem, starije veseli novotvorena tržnica i njezini sadržaji nadohvat ruke svakom gostu. Ističu i hvale pozornicu u sklopu otvorene tržnice s raznovrsnim zabavnim programom za djecu i odrasle, kao i organizaciju, izgled i funkcionalnost ulaza i izlaza u kamp na kojemu se više ne stvaraju gužve čak ni u visokoj sezoni.

Veseli nas što sada u kampu na našoj novoj tržnici možemo gostima ponuditi i lokalne autohtone proizvode maslinovo ulje, vino, rakiju, med, sir, pršut i ostale suhomesnate proizvode, pripravke od tartufa, tjesteninu i ostale domaće proizvode lokalnih OPG-ova, među kojima neki i sami ovdje prodaju. Ponudu bismo svakako željeli proširiti i na ostale kvalitetne proizvode prepoznatljive duž naše obale i kontinentalnog dijela, što se nadamo realizirati već sljedeće godine. Na tržnici još imamo i pekarske proizvode, svježe voće i povrće, raznovrsni plažni asortiman te PEC kiosk s ponudom izleta i informacijama za naše goste“, priča Bruno dalje. Pozornica je pak središte svakodnevne zabave, čiji program osmišljava vrijedni animacijski tim. Dan započinje animacijskim programima Stay fit: yoga, pilates, istezanje te aktivna jutarnja tjelovježba, dok su večeri rezervirane za „mini disco“ za mališane, večernje zabave uz živu glazbu, plesne programe, raznovrsne predstave, filmske večeri te ostale razne igre za djecu i odrasle. U sklopu većih događanja (Dan otvorenih vrata, Dan kampa ili Camp fest) na pozornici i trgu nastupaju i poznatiji glumci i glazbenici te je u planu, u suradnji s TZ Baška i TZ otok Krk, i izložba na otvorenom te folklorne manifestacije lokalnih KUD-ova s otoka i iz šire okolice.

Ponudu tržnice željeli bismo proširiti i na ostale kvalitetne proizvode prepoznatljive duž naše obale i kontinentalnog dijela, što se nadamo realizirati već sljedeće godine.

U planu su i nove investicije. Bruno pojašnjava: „Čeka nas uređivanje sanitarnih čvorova i preostalih parcela u kampu, hortikulturno uređenje zelenih površina i izgradnja dodatnih te obnova postojećih sadržaja (zajednički obiteljski roštilji i dječja igrališta) čime ćemo kontinuirano podizati kvalitetu kampa i što će, nadamo se, rezultirati i podizanjem kategorije na četiri zvjezdice.“

Sigurni smo da će i nova sezona donijeti pozitivne promjene u kampu i opet iznova oduševiti baš sve goste. Sretno timu kampa Zablaće!