Krajem svibnja Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu treću godinu zaredom organizirao je najveći studentski festival SCool Fest. Osim zabavnog dijela, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i CARNet-om u zagrebačkom Studentskom centru organizirana je i manifestacija Ostani u Hrvatskoj na kojoj su se predstavile male, velike i srednje tvrtke, a posjetitelji su – maturanti i studenti – od potencijalnih poslodavaca dobili sliku o stanju na tržištu rada. Na događanju je istodobno sudjelovalo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, kao i niz organizacija koje se bave problematikom mladih (Institut za stručno usavršavanje mladih, HAMAG BICRO i Razvojna agencija Zagreb). Dvodnevni je program uključivao niz radionica i predavanja kojima je cilj mladim ljudima prenijeti znanja i vještine koje će im pomoći pri izlasku na tržište rada.

Našu su kompaniju tom prigodom predstavljale kolegice Ivana Fičor s Krka i Matea Milanović iz Poreča. Osim samog upoznavanja studenata i maturanata s našom kompanijom, organizacijskom strukturom i mogućnostima zapošljavanja na korporativnoj razini, kolegice su studente upoznale i s mogućnostima zapošljavanja tijekom ljeta, programima pripravništva te daljnjeg razvoja u internim programima Valamar Akademije.

Valamar student

Sveučilište Sjever i Studentski centar u Varaždinu te Ekonomski fakultet u Zagrebu i Ekonomski fakultet u Puli bile su postaje „turneje“ naših kolega Maje Živković, Tine Pamić i Marka Breščića na kojima su brojnim studentima prezentirali program Valamar student. Projekt je započeo ove godine, a cilj je predstaviti studentima mogućnosti ne samo sezonskog zaposlenja, nego i mogućnost ostvarivanja karijere u Valamar Rivieri. Također je predstavljena i mogućnost profesionalnog testiranja tijekom rujna u Career centru Valamar Riviere, uz povratne informacije stručnjaka o vještinama i kompetencijama te usmjerivanje na poželjna radna mjesta u turizmu u skladu s talentima.