Online nikad ne spava, reći će u Web prodaji, pa nakon objave nove web stranice Valamar.com u ožujku tim marljivo radi na završavanju novog poboljšanog rezervacijskog procesa kojeg će objaviti u lipnju, a za listopad već planiraju i predstavljanje brenda Camping Adriatic by Valamar s kompletnim sadržajem i mogućnošću rezervacije na krovnoj Valamar.com web stranici.

Danas je online prodaja dio svakodnevice, a gosti očekuju maksimalnu funkcionalnost i svjež,  ažuriran sadržaj prilagođen različitim uređajima, od stolnog i prijenosnog računala do tableta i pametnog telefona, objašnjava Aleksandar Razdorov, voditelj odjela Web prodaje. S kolegama Jasnom Šaina Stanišić, Danijelom Musulinom, Josipom Čauševićem, Anitom Velagić i Stefanom Banovićem, čini izvrsno uigran tim koji se „krije“ iza domena valamar.com i camping-adriatic.com.

Njihov posao u jednom se dijelu sastoji od svakodnevnog održavanja sadržaja i kontrole kvalitete spomenutih web stranica u suradnji s odjelom operacija i odjelom marketinga. S druge pak strane, kontinuirano rade na projektiranju i razvoju web stranica s vanjskim partnerima kako bi korisničko iskustvo naših gostiju bilo na najvišem nivou.

„Do danas smo realizirali niz važnih projekata na koje smo ponosni i na kojima smo stekli vrijedno iskustvo i znanja. Dobro surađujemo, a uz svakodnevni rad neprestano osluškujemo i pratimo trendove i novosti u online svijetu“, govori Razdorov i dodaje kako Valamarovi gosti očekuju ponude skrojene prema njihovim potrebama, pa u tom segmentu odlično surađuju s direktnim marketingom i CRM odjelom. 

Odjel Web prodaje je dvije godine marljivo radio na razvoju novog Valamarovog komercijalnog weba objavljenog u ožujku 2019. s ciljem unapređenja digitalnog iskustva korisnika, implementacije nove Valamarove brand strategije, responzivnosti web stranice kao i jačanja programa lojalnosti i rezervacijskog procesa. Projektu se pristupalo multidisciplinarno pa je na njemu, uz cijeli tim odjela web prodaje s Razdorovom kao voditeljem projekta i Frankom Radošem iz odjela IT i e-poslovanja sudjelovao velik broj kolega iz sektora marketinga, direktnog marketinga i upravljanja prihodima kao i direktori objekata. Od međunarodnih stručnjaka u projekt su bili uključeni digitalna agencija Serviceplan iz Münchena (korisničko iskustvo i dizajn), Infosit d.o.o. iz Poreča (razvoj tehnologije) i ConSoft Limited iz Londona (SEO, sadržaj). Kada govorimo o važnosti weba u hotelijersko-turističkoj industriji, važno je osluškivati i pratiti ponašanje i želje gostiju kako bismo znali na koji način odgovoriti njihovim potrebama, objašnjava Razdorov.

„Planiranje putovanja je nezamislivo bez pretraživanja ponuda na internetu, a u tom dijelu želimo biti relevantan i pouzdan izvor informacija koji pretvara posjetitelja stranice u našeg gosta. Kod razvoja weba najvažnije je dobro postaviti projekt, odabrati kvalitetne suradnike koji su većinom iz različitih odjela i nastojati raditi kao jedno.“

Udio online prodaje putem naših komercijalnih stranica u 2018 godini iznosi 19,86 %, a u kombinaciji s ostalim kanalima direktne prodaje 44,54 %.

Tim Web prodaje u 2019. godini nastavlja s razvojem krovne web stranice u sklopu čega u lipnju planiraju objaviti novi poboljšani rezervacijski proces, a u listopadu i brend Camping Adriatic by Valamar s kompletnim sadržajem i mogućnošću rezervacije na krovnoj Valamar.com web stranici.

S obzirom da najveći dio radnog dana provedu za računalom, slobodno vrijeme rađe koriste provodeći vrijeme u prirodi, baveći se sportom ili pečenjem kolača.

„Ili u mom slučaju trčanjem za zaigranim jednogodišnjim blizankama. Ipak, svi pratimo nove trendove i kretanja naše industrije jer online nikad ne spava“, zaključuje Razdorov.