Početkom studenoga Valamarovu ponudu na svjetskom godišnjem sajmu Travel News Market u Stockholmu predstavile su kolegice iz prodaje Snežana Turkan (voditelj ključnih klijenata alotmanske prodaje) i Andriana Sršen (viši suradnik leisure prodaje).

Riječ je o jednom od ključnih međunarodnih B2B sajmova na kojima se švedska industrija putovanja upoznaje s destinacijama, hotelima, kompanijama za destinacijski menadžment (DMC – destination management company) i novim poslovnim partnerima iz cijeloga svijeta. Ove je godine okupio 1200 sudionika.

Na poljskome tržištu

Kolegice Iva Brknjač i Zrinka Madunić na nedavnoj su radionici HTZ-a Sell Croatia Luxury u Varšavi imale priliku predstaviti sam vrh naše ponude u leisure i MICE segmentu. Velika posjećenost i značajan broj ostvarenih kontakata odlični su indikatori daljnjeg jačanja poljskog tržišta u svim našim destinacijama, a posebice u brendu Collection.

Valamar na sajmu IBTM

Na jednome od najvažnijih međunarodnih specijaliziranih sajmova za poslovne klijente IBTM u Barceloni, koji je ove godine održan od 27. do 29. studenog, ponovno je predstavljena kongresna i incentive ponuda Valamar Riviere. Specijalizirani sajmovi poput IBTM-a predstavljaju jedno od najvažnijih okupljališta međunarodne kongresne i incentive ponude i potražnje, ali i specijaliziranih medija, a na kojemu se svim izlagačima osiguravaju sastanci s visokokvalitetnim kupcima programom Hosted buyers.

Osim Hrvatske turističke zajednice kao glavnog izlagača, na sajmu su ponudu predstavili i ostali eminentni domaći suizlagači poput hotela, hotelskih grupacija, specijaliziranih MICE & PCO agencija te kongresnih ureda i turističkih zajednica županija i gradova.

Na atraktivnom novom štandu Hrvatske turističke zajednice ispred Valamar Riviere nastupile su kolegice Zrinka Madunić iz Zagreba i Matea Stanišić iz Dubrovnika. Kolegice su predstavile sve Valamarove kongresne i incentive destinacije od Poreča i Rapca preko Krka i Raba do Dubrovnika, zatim sve novosti u MICE ponudi, akvizicije, investicije i rebrending kompanije. Na sajmu su održale više sastanaka s međunarodnim kupcima i domaćim dugogodišnjim partnerima.

Naša ponuda na londonskom World Travel Marketu

Turistički sajam World Travel Market (WTM) u Londonu održan je početkom studenog, čime je i službeno započela promidžba hrvatske turističke ponude na sajmovima za sljedeću turističku godinu. WTM je jedna od najvažnijih svjetskih turističkih burzi, a među brojnim izlagačima i štandovima 185 turističkih destinacija koje predstavljaju svoju turističku ponudu našao se i hrvatski. Hrvatska turistička ponuda ove se godine predstavila na štandu veličine 292,5 m2 na kojem je, uz Hrvatsku turističku zajednicu, ponudu predstavio Valamar i 22 suizlagača. Na sajmu je sudjelovalo oko 5000 izlagača, čiju je ponudu tijekom tri dana sajma pregledalo više od 51 tisuća posjetitelja, među kojima su i predstavnici najvažnijih svjetskih turističkih kompanija i institucija.

WTM je platforma za stvaranje poslovnih prilika i sklapanje poslovnih ugovora u vrijednosti od sveukupno 2,8 milijardi funti.

U prvih deset mjeseci 2018. Hrvatsku je posjetilo 850 000 gostiju iz Velike Britanije koji su ostvarili 4,4 milijuna noćenja, odnosno 8 posto više dolazaka i noćenja u odnosu na isto razdoblje protekle godine. Najviše su odsjedali u hotelima i objektima u domaćinstvu, a najviše su noćenja ostvarili u Dubrovniku, Splitu, Konavlima, Puli i Poreču. Na iznimno posjećenom štandu Hrvatske turističke zajednice prvi su put predstavljene i nove uniforme informatora.