Valamar na sajmu World Travel Market

Sajam WTM svake se godine održava u Londonu i predstavlja najveći poslovni turistički sajam na svijetu, na kojemu se predstavi oko 5000 izlagača iz 180 zemalja svijeta te ga godišnje posjeti više od 50 tisuća turističkih profesionalaca, ministara turizma i drugih bliskih resora, kao i predstavnika medija.

Hrvatska turistička ponuda ove se godine predstavlja na štandu veličine 280 m2, a na kojemu je uz Hrvatsku turističku zajednicu ponudu predstavilo i 25 suizlagača, među kojima je bio i Valamar. Naši kolege iz prodaje i prihoda susreli su se s brojnim partnerima na britanskom tržištu, koji su ponovno potvrdili velik interes za hrvatske destinacije.

U povodu održavanja sajma Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica predstavili su novi hrvatski promotivni turistički spot. Osim poznatih hrvatskih destinacija, spotom se želi promovirati i ostale oblike ponude, poput kulturne i povijesne baštine, enologije i gastronomije, aktivnog odmora, nautike, prirodnih ljepota i drugih segmenata hrvatskog turizma. Uz to, Hrvatska se predstavila i novim promotivnim štandovima tj. konceptom i kreativnim rješenjem nastupa na turističkim sajmovima.

Predstavljanje skandinavskom tržištu

Naš MICE dvojac, Lana Radolović Jakus (voditelj tima MICE prodaje Poreč) i Dorja Horvat (voditelj MICE prodaje Dubrovnik) te kolegica Caroline Ray iz partnerske agencije Atlantic Link, zajedničkim su snagama na Travel News Marketu u Stockholmu prezentirale naše kongresne hotele u Istri i Dubrovniku. Uz to, partnere u Oslu informirale su o renoviranju hotela Valamar Argosy 4* u Dubrovniku. Bila su to, kako kažu kolegice, vrlo dinamična četiri dana puna poslovnih sastanaka.

Na kongresnom sajmu u Barceloni

Hrvatska turistička zajednica i ove je godine nastupila na kongresnom sajmu IBTM od 28. do 30. studenoga u Barceloni predstavljajući domaću kongresnu i insentivnu ponudu. Osim Hrvatske turističke zajednice ponudu je predstavilo još 10 suizlagača, među kojima i naš Valamar. Našu su kompaniju predstavile kolegice Karolina Gojtan (viši suradnik MICE prodaje) i Matea Stanišić (suradnik MICE prodaje iz Dubrovnika).

Na hrvatskom su se štandu, osim individualnih sastanaka, održale i posebne prezentacije destinacija. Osim toga, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i „Vina Croatia, vina mosaica“, tijekom prva dva dana sajma posjetitelji su mogli degustirati neka od najboljih hrvatskih vina, dok je prvi dan bio rezerviran za druženje s poslovnim partnerima u sklopu štanda.

Specijalizirani sajmovi poput IBTM-a predstavljaju najvažnije okupljalište međunarodne kongresne i insentivne ponude i potražnje, kao i specijaliziranih medija. Riječ je o sajmovima koji su namijenjeni poslovnoj klijenteli pa tako organizatori sajma IBTM izlagačima osiguravaju sastanke s iznimno kvalitetnim kupcima posebnim programom „Hosted Buyers“, u kojemu o svom trošku dovode najznačajnije kupce, predstavnike medija, korporacija i udruženja sa svih pet kontinenata.