Naš prekrasni Dubrovnik svojom ljepotom, kulturom, poviješću i tradicijom svakoga ostavlja bez daha. Kako bismo ga upravo kao grad koji osvaja na prvi pogled predstavili stranim tržištima, ključno ga je i predstaviti predstavnicima medija.

Stoga smo u goste pozvali još jednu grupu novinara iz Velike Britanije te nam je u posjet došlo pet dama. Naime, samo je prošle godine Dubrovnik privukao više od 135 000 turista iz te otočne države, što je 28 % više u odnosu na godinu prije. Osim toga, let ne traje dugo, a prema našemu gradu lete i British Airways i Jet2.

Predstavnice medija ugostili smo u hotelu Valamar Argosy i organizirali im ispunjen i zanimljiv trodnevni boravak s Valamarom. S ponosom smo ih proveli kroz novoobnovljeni hotel i pokazali sve novosti i brojne sadržaje koji su ih apsolutno oduševili. Naravno, u maniri dobrih domaćina, proveli smo ih i kroz hotel Valamar Lacroma Dubrovnik, višestruko nagrađen kao vodeći poslovni hotel u Hrvatskoj te hotel Valamar Collection Dubrovnik President, prepoznat kao idealan izbor za luksuzni odmor. Osim našim objektima, prvoga smo ih dana oduševili i Starim gradom koji su obišli u vođenoj turi. Dan smo završili odličnom večerom u poznatom restoranu smještenom u srcu Staroga grada Villa Ruža Old City Bistro, nositelju TripAdvisorove potvrdne izvrsnosti za 2017. Nakon bogatoga doručka drugi smo ih dan iznenadili samo za njih organiziranim izletom na Elafite gdje smo ih „oborili s nogu“ prekrasnom prirodom, plažama i bogatom poviješću, ali i gastronomskom ponudom restorana Bowa na Šipanu. Na kraju dana smo ih razmazili u spa zoni hotela Valamar Argosy i još jednim gastronomskim užitkom u restoranu Miramare hotela Valamar Collection Dubrovnik President. Treći je dan protekao u opuštanju i „guštanju“ u bazenima hotela Valamar Argosy. Povratne pozitivne informacije su već stigle, a mi se veselimo novim britanskim turistima. Welcome to Dubrovnik!